BITI U FORMI

Za potenciju 1,2 milijuna kuna više

ZAGREB - Kriza i recesija, čini se, utječu na potrošnju tableta protiv impotencije. U dvije godine Hrvati su povećali potrošnju pilula za erektilnu disfunkciju za milijun i 200 kuna.

Sve više stresa

Naime, 21,5 milijuna kuna završilo je lani u džepovima farmaceutske industrije za četiri različita proizvoda, i to svima poznatu Viagru, zatim Levitre, Dinamico i Cialis.

Ovih će se dana na hrvatskom tržištu pojaviti još jedan, Vizarsin, koji će teško bitno povećati promet, prije će se postojeći “kolač” dijeliti na više tableta, barem dok Hrvatska ne izađe iz recesije.

Kako je riječ o lijekovima koje ne plaća Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, već je prošlogodišnja potrošnja od gotovo 133.000 kutija, koju su direktno iz svojih džepova financirali muškarci u Hrvatskoj, pokazala da se, čini se, štedi i na seksu, premda sve više stresa, neograničeno radno vrijeme i slične nevolje ostavljaju trag i na muškoj seksualnosti.

Naime, jedno je hrvatsko istraživanje pokazalo da čak 30 posto muškaraca ima neku vrstu problema, bilo da je riječ o nedostatku seksualne želje, smetnji s erekcijom, odgođenom orgazmu, a najveći broj muči prerana ejakulacija.

Ne pitaju liječnike

Podaci o prodaji tableta ipak govore da u Hrvatskoj barem tisuću muškaraca tijekom spolnog odnosa koristi neku od “čarobnih” tableta.

Premda je riječ o lijekovima koji mogu imati i ozbiljne nuspojave, muškarci se rijetko konzultiraju s liječnicima.

Čini se da je želja da se “bude u formi” jača od nužnog opreza za vlastito zdravlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:32