ZASTUPNIK DP-a

‘Za prognanike i izbjeglice ćemo izdvojiti tri milijarde kuna, a nemamo ni jednih ni drugih. Pa čemu to?‘

‘Hoćemo li izdvajati za ljude poput Pakistanca koji nožem napada ljude po tramvajima‘, upitao je Spajić

Danijel Spajić

 Saborska Tv

Danijel Spajić iz Domovinskog pokreta je tijekom saborske rasprave o državnom proračunu za 2022. godinu upozorio da je država za stambeno zbrinjavanje prognanika i izbjeglica u iduće tri godine izdvaja gotovo tri milijarde kuna, iako već godinama nemamo ni prognanika, ni izbjeglica, pa se pita čemu to.

- Zanima nas u što će se sve utrošiti taj novac, rekao je Spajić.

- Hoćemo li izdvajati za ljude poput Pakistanca koji nožem napada ljude po tramvajima. Hoćemo li za te ljude izdvajati tri milijarde kuna dok iz Hrvatske naši građani odlaze u inozemstvo i traže bolju budućnost, upitao je Spajić.

- Volio bih da se javno kaže na što ćemo mi izdvojiti taj novac. U isto vrijeme naše amandmane u kojima smo tražili da se povećaju sredstva za obnovu na Banovini niste prihvatili, zaključio je Spajić.

Podsjetimo, Hrvatski sabor u srijedu je većinom glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024. Za proračun je glasovalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76, a protiv se izjasnilo 49 oporbenih.

U višesatnom glasovanju Sabor je potvrdio Vladinu odluku o prihvaćanju samo devet od ukupno 450 amandmana podnijetih sukladno zakonu - četiri su saborske većine, pet oporbenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:11