FINANCIJSKA POTPORA

Za projekte hrvatskog iseljeništva osigurano 5,7 milijuna kuna, 2,2 milijuna više nego lani

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5000 kuna, a najveći 350.000 kuna

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Za financijsku potporu projektima hrvatskog iseljeništva u 29 prekomorskih i europskih država, Hrvatska je u ovoj godini osigurala 5,7 milijuna kuna, što je za 2,2 milijuna kuna više nego u prošloj.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske ta će sredstva dodijeliti temeljem javnog natječaja na koji se organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) mogu prijaviti u idućih mjesec dana, zaključno do 5. listopada.

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5000 kuna, a najveći 350.000 kuna, s time da jedna organizacija može poslati najviše dvije prijave.

Prioritetna područja u kojima organizacije mogu prijaviti svoje projekte su razvoj organizacija hrvatskog iseljeništva, kultura, obrazovanje i znanost, sport, turizam te projekti iz ostalih područja koji su od interesa za očuvanje nacionalnog identiteta i jačanje odnosa između iseljene i domovinske Hrvatske.

Javni natječaj s pravilima i načinom prijave dostupan je na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda https://hrvatiizvanrh.gov.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2022 15:50