NIJE DOSTA 765 MIL. KN

Za RUGLO u Maksimiru Bandićdaje još 35,5 milijuna: Da sezavrše šoping-centar, uredi, kafići

Ukupna ulaganja Grada u stadion penju se na 800 milijuna kuna! Bandićevi suradnici: To se isplati! Uloženo će se vratiti za dvije godine!
 Drago Sopta/CROPIX

Nakon što je u ljeto 2011. obavljen facelifting tribina, travnjaka, atletske staze i svečane lože, na što su čelnici Dinama potrošili 35 milijuna kuna, kako tvrde, vlastitih sredstava, ovog će ljeta svoj obol uređenju maksimirskog rugla dati i Grad Zagreb .

Krenut će se u uređenje poslovnih prostora u unutrašnjosti sjeverne tribine i aneksa zapadne tribine, što će porezne obveznike stajati, baš kao i Dinamove čelnike, nevjerojatnih 35,52 milijuna kuna.

Počinju novi radovi

Tako će se najnovijim ulaganjem ukupna cifra koju je samo Grad uložio u maksimirski stadion i nogometni klub Dinamo popeti na vrtoglavih 800 milijuna kuna!

Čak 20 milijuna kuna bez PDV-a stajat će radovi na uređenju tribina, 8 milijuna kuna stajat će njihovo opremanje, dok će se za stručni nadzor nad radovima i opremanje poslovnih prostora izdvojiti oko 420 tisuća kuna.

Da bi se vidjelo hoće li troškovnik najnovijih radova biti 35 milijuna kuna ili će se određeni dio negdje zamesti, kako je to bio slučaj tijekom prošlogodišnjih radova na Maksimiru, trebat će pričekati do siječnja 2013., kada bi se, prema najavama iz Grada, javnosti trebale otvoriti potpuno uređene tribine s čak 16 tisuća četvornih metara poslovnih prostora.

Nakon 2005. godine to su prvi značajniji radovi na tom dijelu maksimirskog stadiona.

Rupa u blagajni

Podsjetimo, tijekom 1998. godine srušena je sjeverna tribina, na njezinu je mjestu izgrađena nova, a u sklopu

nje je izgrađena i ostakljena zgrada s poslovnim prostorima koji gledaju na Maksimirsku cestu. Nakon što je izgrađena ti su prostori napušteni i potpuno neiskorišteni.

Iako mnogim poreznim obveznicima nije jasno zbog čega je gradonačelnik Milan Bandić u vrijeme velike recesije i poprilične rupe u gradskoj blagajni sada odlučio potrošiti oko 5 milijuna eura na uređenje maksimirskog rugla, u Gradu ipak imaju spreman odgovor.

Objašnjenje Grada

- U dio obnovljenih poslovnih prostora trebao bi useliti Zagrebački sportski savez. Njima već neko vrijeme tražimo adekvatan gradski prostor s obzirom na to da samo za najam prostora u kojima se sada nalaze u Vukovarskoj ulici godišnje izdvajamo oko 7 milijuna kuna.

Kroz dvije godine trebali bismo vratiti uloženo, a zatim bi se, kroz iznajmljivanje tih prostora, u gradsku blagajnu trebale sliti znatne svote novca - kaže Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 18:30