SUĐENJE U OSIJEKU

‘Za taj novac mogao sam kupiti stan na Trgu bana Jelačića. Tim ljudima sam sve, kršćanski, oprostio‘

Mamić je bio menadžer nekim igračima Dinama, ali ne znam kojima

Mario Jurić

 Biljana Gaurina/Cropix

Mario Jurić, danas glavni tajnik ‘‘Nogometnog sindikata‘‘, u Dinamu je igrao od 1999. do 2004., a u tom je razdoblju potpisao dva ugovora. Kazao je da je novac uglavnom dobivao preko računa, ali mu je prije odlaska u Rusiju Zdravko Mamić rekao da mora oprostiti klubu dio duga i tada mu je na ruke isplaćen manji dio duga od 25.000 eura

- Taj novac isplatio mi je Zdravko Mamić. No, puno više sam im oprostio, ali se ne sjećam koliko i želim to zaboraviti, a svim tim ljudima sam sve, kršćanski, oprostio. Znam da bih za taj novac mogao kupiti stan na Trgu bana Jelačića. Potpisao sam tada potvrdu o primitku novca i da nemam nikakvih potraživanja od Dinama – rekao je Jurić, koji je potom i potvrdio da je na potvrdi o isplati 25.000 eura koje je primio od Mamića, njegov potpis. Na upit tužitelja Miškovića zašto nije pokrenuo sudski postupak radi naplate potraživanja kazao je da je oprost duga bio jedini način da dobije papire i realizira inozemni transfer u Rusiju.

- Situacija u hrvatskom nogometu je bila takva da si se mogao naplatiti samo kroz arbitražni postupak, koji je trajao i do godinu i pol dana, a vi ste cijelo vrijeme morali biti u klubu. Ne znam zašto mi je taj iznos plaćen u gotovini, to biste trebali pitati Mamića. Dostojanstvo sportaša u to je vrijeme bilo nisko, a jednom prilikom, kada sam potpisivao ugovor, Zdravko Mamić me pitao zašto uopće čitam ugovor, pa ga nisam ni pročitao – rekao je Jurić, zaključivši i kako je u vrijeme dok je on igrao u Dinamu, Mamić bio menadžer nekim igračima Dinama, ali ne zna kojima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:13