VOJKO OBERSNEL

‘Zabavno je to što je moja zafrkantska izjava podigla uzbunu, ali ponavljam - neću se kandidirati‘

Pokušat ću pomoći Marku Filipoviću, a nadam se da će to napraviti i cjelokupni SDP - javio nam se dobro raspoloženi Vojko Obersnel
Vojko Obersnel
 Srdjan Vrancic/Cropix

"Stvarno je zabavno to što je jedna moja zafrkantska izjava podigla toliku uzbunu. A sada zaozbiljno: ovo je moj posljednji mandat gradonačelnika Rijeke i više se neću kandidirati. Ali ću pokušati pomoći Marku Filipoviću, a nadam se da će to napraviti i cjelokupni SDP", javio nam se dobro raspoloženi Vojko Obersnel i tako demantirao nagađanja koja je izazvao nastupom na Hrvatskom radiju - Radiju Rijeka, kada je na pitanje voditelja što misli o predstojećim lokalnim izborima, odnosno kandidatima koji kreću u kampanju za novog gradonačelnika Rijeke, dao zanimljiv odgovor, s malom dozom sarkazma:

- Predstavila se jedna zanimljiva ekipica kandidata za gradonačelnika, toliko da me zaintrigiralo da se ponovno kandidiram za još jedan mandat - rekao je Obersnel, koji je punih 20 godina na čelu Rijeke.

Rijeka je posljednji veliki grad u kojem je na vlasti Socijaldemokratska partija, međutim, sada je i to u pitanju. Izvori iz SDP-a potvrdili su Jutarnjem listu da je nedavno provedeno istraživanje prema kojem njihov kandidat Marko Filipović u prvom krugu osvaja samo 14,9 posto glasova (a SDP gotovo 30 posto za Gradsko vijeće) i poprilično zaostaje za Davorom Štimcem, nedavno smijenjenim ravnateljem KBC-a Rijeka.

Inače, do sada je poznato sedam kandidata za novog riječkog gradonačelnika. To su Marko Filipović (SDP), Marin Miletić (Most), Davor Štimac (udruga građana), Katarina Peović (Radnička fronta), Nikola Ivaniš (PGS), Hrvoje Burić (Bura) i Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku), a objava imena HDZ-ova kandidata tek se očekuje.

Vojko Obersnel je prilično ljutit na stranačke kolege, koji su otkrili rezultate spomenute ankete.

- Pad rejtinga SDP-a posljedica je nekonzistentne politike posljednjih nekoliko godina pod vodstvom Davora Bernardića, što su iskoristile nove političke opcije i zauzele dio našeg nekadašnjeg prostora. U Rijeci je dio krivnje moj, budući da odlazim nakon dvadeset godina, i vjerojatno to zbunjuje dio birača koji su u prošlosti glasali za mene. Ali, do izbora je još četiri mjeseca i pokušat ću pomoći Filipoviću, a bilo bi poželjno da drugi SDP-ovci ne plasiraju u medije rezultate upitnih anketa jer ima i istraživanja koja nama idu u prilog - upozorio je Obersnel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:35