ZIMSKE RADOSTI

Zabijelili se dijelovi Hrvatske: Prvi ovosezonski snijeg pada u Mrkoplju, Delnicama, na Sljemenu...

Snijeg pada i u Kupjaku (općina Ravna Gora), Tršću, na Sljemenu i Platku. U drugim dijelovima unutrašnjosti povremeno pada kiša

Snijeg u Tršću

 Diana Zbasnik/istramet

Prvi ovosezonski snijeg zabijelio je ceste i prirodu u dijelovima Hrvatske. Stanovnici Delnica, Mrkoplja i Begova Razdolja vesele se prvim snježnim pahuljama.

Snijeg pada i u Kupjaku (općina Ravna Gora), Tršću, na Sljemenu i Platku, a na Facebook stranici HR Vrijeme objavljene su fotografije i videozapisi prvog ovosezonskog snijega. Fotografije prvog snijega objavio je na Facebooku i portal IstraMet.

Državni hidrometeorološki zavod za danas poslijepodne najavio je susnježicu i snijeg u Gorskom kotaru i Lici.

U unutrašnjosti povremeno pada kiša, osobito na Jadranu i u područjima uz Jadran. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom te obilnija kiša.

Puhat će slab vjetar, umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno, ponegdje i jako jugo, a od sredine dana na sjevernom dijelu bura, mjestimice jaka s olujnim, lokalno navečer i u noći i s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:59