PRAVA ZIMA

Zabijelilo se Sljeme, snijeg danas stiže i u nizine? Objavljena detaljna prognoza za vikend, sutra do - 6!

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom

Snijeg na Sljemenu

 Screenshot

Na Sljemenu je pao prvi snijeg ove sezone. Kako se vidi na kameri koja emitira uživo s Vidikovca na Sljemenu, snijega nema puno, no tanki bijeli prekrivač je prekrio travu i drvene klupice.

Podsjetimo, DHMZ je za ovaj vikend najavio veliko zahladnjenje i snijeg, uglavnom u gorju, no bit će ga i u nizinama.

Kako je objavljeno u prognozi na HRT-u, u subotu ujutro na istoku Hrvatske većinom će biti oblačno mjestimice s kišom i susnježicom. Tijekom dana promjenjivo, ali uz umjeren i jak sjeverozapadni vjetar povremeno može biti i pljuskova snijega.

Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.

Podjednaka temperatura uz promjenjivu naoblaku i u središnjoj Hrvatskoj. Povremena susnježica i snijeg uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. U gorskim krajevima većinom oblačno, povremeno sa slabim snijegom, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će jaka i olujna bura i sjeverni vjetar. Najviša temperatura zraka od 2 do 4 °C, na moru između 8 i 10 °C.

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak, mjestimice i olujan sjeverni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Temperatura zraka od 8 do 13 °C, a u unutrašnjosti između 2 i 7 °C.

Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz promjenljivo pa i pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će biti kiše, ponegdje i u obliku jače izraženih pljuskova. Puhat će jaka do olujna bura i sjeverni vjetar.

Crveni meteoalarm izdan je za danas za Velebitski kanal, gdje se očekuje olujna bura, osobito prema večeri na južnom dijelu kanala. I u Srednjoj Dalmaciji se očekuje olujna bura i tramontana, osobito prema večeri podno Biokova.

Kako javlja DHMZ, u nedjelju će u unutrašnjosti biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a uz povremeno više oblaka očekuju se lokalni pljuskovi snijega. Na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme, a više oblaka uglavnom mjestimice ujutro, zatim danju na otvorenom moru. U unutrašnjosti sjeverni i sjeverozapadni vjetar, većinom slab do umjeren, na istoku te u unutrašnjosti Dalmacije i jak.

Na Jadranu jak i vrlo jak sjeverni vjetar i bura u slabljenju i navečer u okretanju na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu od 1 do 6 °C. Najviša dnevna od 3 do 8 u unutrašnjosti te između 8 i 12 °C duž obale i na otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:45