VELIKO POGORŠANJE

Zaboravite na sunce i proljeće: Stiže jaka bura, pljuskovi i grmljavina! Promjena će biti dugotrajna...

Povremeno će biti pljuskova i grmljavine, osobito u četvrtak, kada pljuskovi mogu biti jače izraženi

Ilustrativna fotografija 

 Damjan Tadic/Cropix

Iako ni protekli dani nisu obilovali suncem, u idućim danima na njega možemo doslovno zaboraviti. Naime, prognostičari DHMZ-a najavljuju novo, dugotrajnije pogoršanje vremena s pljuskovima i grmljavinom.

Kiša se očekuje već u srijedu, a u četvrtak ona bi mogla biti obilnija, dok će na Jadranu biti pljuskova i grmljavine. Bit će i osjetno hladnije. Na sjevernom Jadranu puhat će bura koja će do četvrtka ponegdje biti i olujna. Na južnom Jadranu puhat će jugo, prognozira mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

"U utorak na istoku Hrvatske veći dio dana umjereno i pretežno oblačno te uglavnom suho. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, a najviša dnevna uglavnom oko 18 °C. Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prijepodne biti umjereno obačno, a poslijepodne djelomice sunčano. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar", kaže Dragojlović za HTV.

Sljedećih dana kišovitije

"U srijedu promjenjivo, a u četvrtak i petak u unutrašnjosti većinom oblačno. Povremeno će padati kiša, osobito u četvrtak kada mjestimice može biti i obilnija. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Od srijede do petka na Jadranu promjenjivo i pretežno oblačno te nestabilno. Povremeno će biti pljuskova i grmljavine, osobito u četvrtak, kada pljuskovi mogu biti jače izraženi. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena, u četvrtak i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 18:44