DOBRA VIJEST

Zabranjen rad tvrtki zbog koje ste možda dobivali veće račune: Naplaćivali su usluge koje građani nisu koristili

Riječ je, naime, o operatoru koji pruža usluge iz Argentine, a u Hrvatskoj ima ovlaštenog predstavnika, tvrtku More Slova j.d.o.o.

Mobiteli, Ilustrativna fotografija

 Rayart Graphics/Alamy/Alamy/Profimedia/Rayart Graphics/Alamy/Alamy/Profimedia

Dobra vijest za sve one koji su u sklopu računa za svoj mobitel morali plaćati i neke dodatne usluge tvrtki GoSeries - njoj je sada regulator, Hrvatska agencija za elektroničke komunikacije, zabranio rad, i to nakon što je dovršio nadzor te utvrdio neke nepravilnosti na temelju primjedbi velikog broja korisnika.

Riječ je, naime, o operatoru koji pruža usluge iz Argentine, a u Hrvatskoj ima ovlaštenog predstavnika, tvrtku More Slova j.d.o.o. iz Zagreba koja za operatora obavlja usluge službe za korisnike.

Ukratko, korisnici su HAKOM-u prijavljivali kako im se s kratkog koda 861186 naplaćuju naknade za usluge koje nisu koristili niti ugovorili nakon čega je regulator pokušao obaviti nadzor, ali bezuspješno jer ni GoSeries ni njegov ovlašteni predstavnik nisu odgovarali na zahtjeve za očitovanje niti su dostavili tražene podatke.

Kako im je u međuvremenu i mrežni operator A1 otkazao ugovor jer nisu poštovali odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama, regulator HAKOM im je još u studenome prošle godine privremeno blokirao dolazni i odlazni poziv prema tom kratkom broju te zakazao usmenu raspravu kojoj se nitko uopće nije odazvao.

Sada im je obavljanje djelatnosti u potpunosti zabranjeno, a obavijest o tome bit će dostavljena svim mrežnim operatorima u zemlji kako bi osigurali da se s kratkog koda više ne može naplaćivati nikakav promet.

image

Velika škrtica

Imate prijedlog za Veliku škrticu? Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:06