UTJECAJNA HNS-ovka

ZABRINUTA ANKA MRAK TARITAŠ 'Pauletić je još jedan uteg. Ja se ne osjećam dobro kao građanka ove države'

 Dragan Matic / CROPIX

Gošća Pressinga N1 televizije bila je bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Komentirala je izbor Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma. 'To je još jedan uteg. To sam spomenula i jednom kolegi. Meni to izgleda kao da radite na timu koji trebaju plivati 50 metara kraul, ali da im zavežete utege i oni trebaju plivati. Sad odjednom stavite ministru turizma zamjenika jednoga takvog čovjeka koji je imao izjave. Možda je poluinformacija, ali ono što sam ja imala prilike pročitati jest da je on otišao živjeti u Šibenik, kad se promijenila vlast u Splitu. Nisam sigurna u točnost informacije, ali mislim da sam tako čula. I sad taj čovjek treba biti pomoćnik ministra turizma. Ja se ne osjećam dobro kao građanka ove države', rekla je Mrak Taritaš.

Nije zadovoljna ni radom nove Vlade. 'Kako ide vrijeme, podrške je sve manje i manje. U početku ne treba imati negativan stav. Ali kako ide vrijeme, evidentno je da će odluke ići sporo i da se neće provesti reforme. Ja da sam tako žarko htjela doći na vlast, htjela bih što brže napraviti sve, pokazala bih da sam odlučna, spremna nešto novo napraviti za građane. Ja, kao netko tko živi u ovoj zemlji, ne osjećam se dobro. Imam osjećaj da sve ide sporo, što je stvarni pokazatelj. Ne vidim svjetlo ni smjer, cilj, osim tapkanja i priča od kojih se ne zna što će biti. Ne ide dobrim putem', mišljenja je bivša ministrica.

Naglasila je kako se neće kandidirati za predsjednicu HNS-a, no ima ambiciju biti potpredsjednica, za što ima i podršku. 'Ima tu dosta mjesta za sve nas i komuniciramo na dobar način', zaključila je Anka Mrak Taritaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10