NJIHOVA JE VRIJEDNOST 26 MIL. KN.

Zadar: 65 hrvatskih ratnih vojnih invalida dobilo stan, ključeve im uručio ministar Matić

 Davor Pongračić / CROPIX

Ministar branitelja Predrag Matić u utorak je u Zadru hrvatskim ratnim vojnim invalidima uručio ključeve za 65 stanova u novoj zgradi na predjelu Crvene kuće.

- Izgradnja zgrade počela je prije dvije godine i to je projekt prethodne Vlade, a današnje uručenje ključeva pokazuje kontinuitet u brizi za branitelje, osobito u herojskom Zadru. Hrvatski branitelji nisu sredstvo nego cilj hrvatske države. Oni su blago hrvatske države, blago svih nas i nitko ih ne smije svojatati, ni jedna stranka - rekao je Matić.

Ministar je kazao da je u Hrvatskoj stambeno zbrinuto oko 15 tisuća branitelja te da ih je potrebno zbrinuti još toliko. Ministarstvo branitelja u Zadru je stradalnicima do sada dodijelilo 495 stanova, a trebalo bi ih još 700.

- Izmjenama zakona pokušat ćemo doći do novca za stanove za branitelje kojima se država jedino na ovaj način može odužiti. Zadar je u Domovinskom ratu podnio veliki teret i Ministarstvo ima dužnost pomoći onima koji u tome imaju svoje zasluge - rekao je ministar Matić.

Vrijednost stanova je 26 milijuna kuna, a Grad Zadar je za kompletnu infrastrukturu iz proračuna platio 15 milijuna kuna.

- Uspjeli smo realizirati ovaj projekt, investicija je za nas bila velika, ali drago mi je da su sredstva išla u ove svrhe, najzaslužnijima za obranu grada, ovim se možemo odužiti onima koji su dali ogroman doprinos u ratu - rekao je gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić. Istaknuo je da su u blizini novi POS-ovi stanovi, da će na jesen krenuti izgradnja stanova za socijalne potrebe, te da je dokumentacija za izgradnju škole završena. Tako će ovaj predio imati sve potrebne sadržaje, a zgrada za stradalnike je prva u Zadru u koju dolazi plin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 15:04