'INCIDENT' U KAZALIŠTU

ZADAR Bivšeg HDZ-ovog ministra dočekao transparent: 'Kalmeta = simbol političke korupcije!'

 Luka Gerlanc/CROPIX

ZADAR - Kao što se moglo i očekivati, nezadovoljstvo dodjelom Nagrade Grada Zadra zadarskom Narodnom muzeju dio vijećnika SDP-a pokazao je u nedjelju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u HNK Zadar. U trenutku kad je ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš trebala primiti godišnju nagradu dio vijećnika SDP-a u petom je redu partera podigao transparent na kojem je pisalo: PEROŠ + KALMETA = SIMBOL POLITIČKE KORUPCIJE.

SDP je tako ponovno podsjetio na događaje od prije 12 godina kada je Renata Peroš prebjegla s nezavisne liste Stanislava Antića i HDZ-u, odnosno Božidaru Kalmeti , osigurala još četiri godine vlasti, za što je nagrađena radnim mjestom i privatnim poslovima za svog supruga.

Predsjednica zadarskog SDP-a i pomoćnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića Sabina Glasovac postupak SDP-a obrazložila je tvrdnjom da je mladim ljudima u Zadru bitno poslati jasnu poruku da one koji nemaju morala i koji sudjeluju u političkoj korupciji treba osuditi, a ne ih zbrinjavati u gradskim tvrtkama i još im davati priznanja.

Bio je to jedini 'incident' koji je popratio ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Grada Zadra na kojem je govor povodom 20. godišnjice novog ustroja gradske uprave održao bivši i današnji gradonačelnik Božidar Kalmeta.

- Sadašnji trenutak u kojem živimo nije nimalo lak, svakodnevni život postao je veliki izazov. Zadar dijeli sve probleme s ostatkom Hrvatske. Imamo poteškoća s punjenjem gradskog proračuna, jer teško je tražiti od građana financijsku solidarnost u trenutku kad njih gospodarsko stanje u državi najviše pogađa - kazao je Kalmeta istaknuvši da "se obrti zatvaraju, nedovoljno je radnih mjesta, a sve više je zahtjeva za socijalnom pomoći".

- Duboko sam uvjeren da ove probleme možemo zajedno riješiti. Priliku imamo, stoga vas pozivam da zajedno osiguramo priliku za bezbrižno odrastanje naše djece, nove poslovne mogućnosti, sigurno i dostojanstveno starenje u gradu koji je tri tisuće godina odoljevao svim izazovima i uvijek, baš uvijek pobjeđivao. Prioritet gradske uprave su gospodarski rast i nova radna mjesta - kazao je Kalmeta zahvalivši se, između ostalog, i zadarskoj opoziciji koja je u zadnjih 20 godina, bez obzira na međusobne političke trzavice, uvijek pokazala da im je Zadar iznad svega.

U ime dobitnika javnih priznanja zahvalio se dobitnik nagrade za životno djelo Josip Kolanović riječima kako se Zadar može dičiti svojim postignućima u zadnjih 20 godina koje su bile prikazane u kratkom filmu te je gradonačelniku i građanima poželio još bolji, ljepši i prosperitetniji Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:14