BLOG I DEMONI

Zadarski sotonisti poručuju: Policija nam ne može baš ništa!

Mysterium Aloim, tajna sotonistička sekta za koju se sumnja da stoji iza skrnavljenja grobova na Gradskom groblju u Zadru, čupanja 72 križa i okretanja naopako, nesmetano postoji na internetu u obliku web bloga "Sotonizam 616" . Pišu ga četiri člana.
 Andrija Lucic / CROPIX

Nepoznati počinitelji u noći s četvrtka na petak iščupali su i okrenuli 72 križa na zadarskom Gradskom groblju, no unatoč postojanju kamera, nema dokaza o počiniteljima.

Međutim, prema pisanju Slobodne Dalmacije, sumnja se da iza ovog incidenta stoji Mysterium Aloim, tajna sotonistička sekta koja postoji na internetu u obliku web bloga “Sotonizam 616“ (brojka navodno ima isto značenje kao i 666), i to od svibnja 2006. godine. Pišu ga četiri člana.

Blog je uglavnom ispunjen uputama o sotonskim obredima i tekstovima pod nazivom “ Demonski nauk” iz knjige koju nazivaju “Elaborat”, a objavljuju je onako kako im “vrhovni svećenik“ Otac Marlus šalje pojedine dijelove.

Dojam tajnovitosti i suzdržanosti obavija Mysterium Aloim, a vidljiv je napor da se sotonizam objašnjava kao samospoznaja kojom se može doseći božanstvo dugim pseudofilozofskim monolozima koji su najvećim dijelom - dosadni.

Ipak, dovoljni su za raspirivanje mašte mlađih posjetitelja, koji zbog raznih motiva, traženja vlastita identiteta, razočaranja ili puke znatiželje, švrljaju po internetu, tražeći uzbuđenja u “zabranjenom voću“. Takvi su sekti i najzanimljiviji, pa su odgovori na njihove komentare na blogu vrlo opširni i prividno dobronamjerni, a “prave stvari“ članovi sekte razmjenjuju mailovima nakon što im se zainteresirani obrate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:34