BUKTINJA KOD ZADRA

Zadarski vatrogasac lakše ozlijeđen pri gašenju požara kod Ražanca

Požar je tijekom noći stavljen pod kontrolu vatrogasaca i lokaliziran u 6,45 sati.
Ilustracija, požar kod Ražanca
 Jure Miskovic/Cropix

Nakon što je lokaliziran požar kod Ražanca, pri čemu je zadarski vatrogasac lakše ozlijeđen, i dalje se aktivno saniraju rubovi požara, a u sanaciji požara pomoći će i dva Air Tractora, izvijestili su u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, trava i bjelogorica na trenutno procijenjenoj površini od oko 200 hektara.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Zadar i Pag, Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar te DVD-ova Sukošan, Pljusak, Povljana, Pag i Ražanac, pri čemu je jedan vatrogasac Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar lakše ozlijeđen.

Požar je tijekom noći stavljen pod kontrolu vatrogasaca i lokaliziran u 6,45 sati.

Gorjelo i kod Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, kod Straškog u Novalji

Na području Zadarske županije jučer popodne buknuo je i požar otvorenog prostora na otoku Ugljanu, uz objekte na području Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i visoka crnogorica na procijenjenoj površini od 18 hektara te su požarom bila zahvaćena četiri manja prizemna objekta (skladišta) i djelomično krovišta objekata upravne zgrade i objekta gdje su se nalazili bolesnici.

Bolesnici su evakuirani iz sigurnosnih razloga, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva kanadera te ukupno 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, sezonska interventna vatrogasna postrojba Ugljan, DVD-ovi Pašman, Tkon, Preko i Kali. Požar je lokaliziran u 17,20 sati, a sanacija i dežurstvo gasitelja i dalje u tijeku.

I na području Šibensko-kninske županije zabilježena su dva požara otvorenog prostora koja su ugašena i to kod Unešića, gdje je požar zahvatio osam hektara niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD-a Unešić, i Drniš. Požar je lokaliziran u 16,45, a ugašen je u 18,23 sati.

Šibenski vatrogasci gasili su vatru i na području Modrino selo, kod Kistanja, koji je zahvatio osam hektara niskog raslinja i trave. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Sveti Juraj Kistanje, a požar je ugašen u 02:07 sati.

Na otoku Pagu, u Novalji, uz auto-kamp Straško, zabilježen je požar otvorenog prostora koji je zahvatio borovu šumu na površini od 3,5 hektara. U gašenju požara sudjelovali su DVD-ovi Novalja, Barbat i Lun sa 32 vatrogasca i devet vatrogasnih vozila te ispomoć iz Zadarske županije JVP Pag sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je lokaliziran oko tri ujutro, a sanacija požarišta i dalje u tijeku.

U Splitu je u požaru stana na 9. katu stambene zgrade u potpunosti izgorio dnevni boravak, a jedna je ženska osoba ozlijeđena zbog udisanja dima i zbrinuta je od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Split i DVD Split. Vatrogasci i policija izvršili su evakuaciju stanara iz stanova. Požar je lokaliziran u 10:14 sati, a ugašen je u 11:30 sati.

Ne parkirajte na protupožarne prilaze!

Na intervenciji u Splitu vatrogasci su imali problema s pristupom zgradi zbog parkiranih vozila pa iz Hrvatske vatrogasne zajednice mole građane da ne parkiraju vozila na protupožarne prilaze jer tako sprječavaju pristup vatrogasnim vozilima i vozilima drugih službi te otežavaju gašenje i spašavanje.

Istarski vatrogasci gasili su požar na objektu na području Žminja gdje je vatra zahvatila garažni prostor i dva osobna vozila. Dvije muške osobe zadobile su opekline od kojih je jedna prevezena u KBC Rijeka na daljnju medicinsku obradu. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Rovinj i DVD Žminj sa ukupno sedam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila, a intervencija vatrogasaca je završila u 01:57 sati.

Zbog niza požara otvorenog prostora zabilježenih na priobalju, iz Hrvatske vatrogasne zajednice pozvali su građane na dodatan oprez, a ako vide požar ili dim da odmah pozovu vatrogasce na 192 ili Centar 112.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 22:01