OBJAVA NA FACEBOOKU

Zadarski vijećnik koji je priveden zbog prijetnje županu: ‘U mojoj objavi ni ‘p‘ od prijetnje‘

U obraćanju novinarima istaknuo je kako osobno nema nikakvu povijest nasilja te da ga se nitko ne treba bojati.
Marko Pupić Bakrač
 Luka Gerlanc/Cropix

Vijećnik Akcije mladih u zadarskoj županijskoj Skupštini Marko Pupić-Bakrač, priveden zbog sumnje da je objavom na Facebooku prijetio županu Božidaru Longinu, izjavio je u petak da u njegovoj objavi nema ni 'p' od prijetnje.

"Nemam nikakvu povijest nasilja niti prijetnje bilo kome. Mene se nitko ne treba bojati, pa niti župan Longin. Možemo pričati od retorici, ali ovdje nema ni 'p' od prijetnje", rekao je Pupić-Bakrač, kojeg je policija jučer privela zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode.

U obraćanju novinarima istaknuo je kako osobno nema nikakvu povijest nasilja te da ga se nitko ne treba bojati, pa ni župan Longin zbog njegove objave 8. listopada da se "političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema kineski ražanj".

Za sebe je rekao kako je politički disident u 2020. godini, a za policijsko privođenje te pretres njegove kuće da se protiv njega "htjelo naći bilo što".

"Intencija prijetnje nekome apsolutno ne postoji. Možda Longin ima neracionalne strahove za koje se mora obratiti stručnjacima.

Jadno je da netko kopa po Facebook profilu, da pretražuje gluposti koje se mogu protumačiti na sto različitih načina. Koliko moraš biti bijedan da napišeš da se bojiš za vlastiti život", zapitao se.

Najavio je da će platiti kaznu zbog nepropisnog držanja zračne puške izvan ormara, te da se u spornoj objavi samo osvrnuo na unutarstranačke prilike u HDZ-u.

"Zašto se meni šalje policija, mislim da je svima jasno. Otvorio sam pitanje energetske obnove u Zadarskoj županiji gdje policija nije ispitala svjedoka devet mjeseci. Zastrašuju me da prestanem s takvim pitanjima", poručio je Pupić-Bakrač.

Smatra da općinski državni odvjetnik nije imao nikakvog pravnog temelja za pokretanje istrage protiv njega i pretres obiteljske kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:17