GORDAN JANDROKOVIĆ

‘Zadovoljni smo, HDZ je slavio u 15 od 20 županija. Posebno smo ponosni na dvije pobjede‘

Jandroković je rekao da su od četiri velika grada izgubili Split, ali su pobijedili u Osijeku, što je velika pobjeda Ivana Radića
Gordan Jandroković u središnjici HDZ-a
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora istaknuvši da su HDZ-ovi kandidati pobijedili u 15 od 20 županija.

"Želio bih iskazati zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora i drugim krugom jer su brojke vrlo pozitivne za HDZ. Pobijedili smo u 15 od 20 županija", rekao je Jandroković novinarima u Središnjici HDZ-a.

Istaknuo je kako su posebice zadovoljni pobjedama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iz koje i on potječe, te Ličko-senjskoj županiji. Naglasio je da su u HDZ-u "posebno ponosni i pozitivno iznenađeni" pobjedom Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji.

image
Gordan Jandroković
Damjan Tadic/Cropix

Jandroković je rekao da su od četiri velika grada izgubili Split, ali su pobijedili u Osijeku, što je velika pobjeda Ivana Radića.

Kaže kako su obranili svih pet slavonskih županija, dok su na dalmatinskom području izgubili Šibensko-kninsku županiju. No, pobijedili su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Također, obranili su gradove - Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Karlovac i Karlovačku županiju.

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima i vjerujem da će u konačnici broj županija, gradova i općina biti na razini, možda čak i nešto bolje, nego 2017. godine", rekao je Jandroković.

image
Gordan Jandroković
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2021 00:29