ZIMA, E PA ŠTA JE

Zadrani i turisti uskočili u ledeno more: ‘Ugodno je. Doslovno mi je ledenije vani, nego unutra...‘

Stranci nakon izlaska iz mora i nisu bili previše pričljivi. Očito im je bura nakon izlaska iz mora bila neugodnija nego što su mislili
 HRT Radio Zadar/Vladimir Šetka

Skupina Zadrana već neko vrijeme svake subote u podne prakticira zimsko kupanje u moru. Na plaži Borik na Puntamici danas im se pridružilo i desetak turista iz Meksika, Brazila i nekoliko europskih zemalja, donosi HRT Radio Zadar.

Nije im smetala ni temperatura mora od 11 stupnjeva, koliko je u tom trenutku bilo i u zraku, a ni jaka bura.

image
HRT Radio Zadar/Vladimir Šetka

- Slučajno ste me ulovili sada ovdje, skupila se ekipa iz Zadra, naš Dragi Jurjević, inače trkač, povukao je inicijativu da se kupamo u moru, došlo je nešto nas Zadrana, a skupilo se i stranaca koji su tu. Što da kažem, lipo je, ledeno je - A zašto se kupamo? Zato što smo zdravi, zato što smo veseli, zato što smo puni adrenalina, ku'š bolje - rekao je Tomislav Travica.

A stranci nakon izlaska iz mora i nisu bili previše pričljivi. Očito im je bura nakon izlaska iz mora bila neugodnija nego što su mislili. Za Dragog Jurjevića ništa novo kupati se po ovakvoj hladnoći.

- Ugodno je. Čak je neugodniji vitar sam. Doslovno mi je ledenije vani, nego unutra. Ali opet, kupali smo se i na Paklenici prije tjedan dana, gdje je bilo šest stupnjeva, tako da je ovo sasvim OK - kaže Dragi za Radio Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:48