‘TAMO JE APOKALIPSA!‘

Zadranki više članova obitelji poginulo u stravičnim potresima u Turskoj: ‘Svi su mrtvi, tetka, njeno dvoje djece...‘

‘Mom mužu je rodica javila da su svi mrtvi, tetka i njezino dvoje djece, sin od dvadeset i djevojčica od četiri godine, druga tetka‘

Prizori iz Turske

 Abdulaziz Ketaz/Afp

Antonija Blažević, Zadranka koja živi u Švicarskoj, a čiji je suprug iz Turske, u potresu koji je u ponedjeljak pogodio turski grad Kahramanmaraş ostala je bez pet članova obitelji, piše Zadarski list.

Blažević je Zadarskom listu rekla da su svi članovi suprugove obitelji pod ruševinama.

- Tamo je apokalipsa. Mom mužu je rodica javila da su svi mrtvi, tetka i njezino dvoje djece, sin od dvadeset i djevojčica od četiri godine, druga tetka...

Rekla je da spasioci samo izvlače iz ruševina žive ljude, kako psi tragači osjete da nekog ima, a mrtve uopće ne izvlače. Prvi dan smo čuli da su svekra izvukli živog iz ruševina, ali sada ne znamo više ni što je s njim, je li živ, ozlijeđen, gdje je… Suprugova rodica ostala je bez djeteta, muža, majke, žena je slomljena.

Situacija je užasna, ne možemo nazvati nikoga, poslati poruku, pomoć, ništa…. Ulice su razrušene, nema dovoljno spasioca, strojeva da se ruševine uklone, ne može se do grada doći nikako, a temperature su niske, snijeg pada i velika je hladnoća - rekla je Blažević kroz suze za Zadarski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 15:14