UZVRAĆA UDARAC

Zadravec negira optužbe za mobing: To je orkestrirani napad na mene! Nije ni čudno s obzirom na glumatanje dr. Čulo

Zadravec je kazala kako zaposlenici Klinike za tumore ne mogu govoriti da su zanemareni
 Goran Mehkek/Cropix

Predstojnica Klinike za radiologiju Dijana Zadravec negira sve optužbe i potpisnike prijave za mobing te ih optužuje za grupiranje u interesne skupine.

Za HRT je kazala kako se radi o orkestriranom napadu na nju.

- Očekivala sam otpore koje doživljavam zadnjih 10 dana od strane interesnih skupina. Prijava je došla od radioloških tehnologa i sestara, 3 su potpisa nečitka, a ostalih 13 raspoznajem - svi su s Klinike za tumore. To nije čudno s obzirom na to da je dr. Karolina Bolanča Čulo prije 5 dana izvela glumatanje kad je odbila obaviti posao pa joj je pozlilo, a onda na javnoj TV rekla da je odradila triput veći posao od onog koji sam tražila od nje. Neka se odluči - je li joj pozlilo ili ovo drugo - kazala je Zadravec.

Kazala je i da se radiološki tehnolozi svojim nadređenima nikad nisu žalili ni na što osim na nedostatak aparature.

- Ja sam u više navrata nadređenima pisala da fali CT, a nabavila sam ultrazvuk i mamograf. Oni se sad aktivno opiru edukaciji za koju su moji liječnici radiolozi uvidjeli da je potrebna jer ne prati najnovije smjernice u stručnom smislu. Bez obzira koliko radite, vi se morate educirati. Tražila sam i da se uvede transparentan sustav naručivanja pacijenata na magnetnu rezonancu - da se vidi tko je zapravo onkološki pacijent Klinike za tumore, a tko je privatni pacijent i to im se definitivno nije svidjelo. Dodatno su poticani od interesnih skupina da se odupiru uvođenju odgovornosti i reda u funkcioniranje Klinike - kazala je.

Zadravec je kazala kako zaposlenici ne mogu govoriti da su zanemareni jer su imali neposrednog voditelja odjela, dr. Hercega i inženjerku Herman, koji su prva linija gdje su se morali obraćati.

- Ja vodim tri bolnice. To je njezina organizacija rada, ona je magnete upisivala u tekicu, a poslije u digitalni oblik iz čega uopće nije vidljivo tko je uputio pacijenta, niti kada se došao naručiti, samo se vidi na koju pretragu došao, a ja tražim da to bude jasno vidljivo. Dosad su radili što su htjeli jer im je to omogućila gospođa Herman, koja je sestrična bivšeg ravnatelja Klinike za tumore, i dr. Milas, koji radi u privatnoj poliklinici kojoj je i suvlasnik. I tu je dr. Bolanča Čulo čiji je suprug s dr. Kalousekom uvučen u falsificiranje i neovlašteno potpisivanje dokumenata - kazala je Zadravec.

HRT je komentar zatražio i od v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Maria Zovaka koji je kazao kako komentara nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:47