KBC SESTRE MILOSRDNICE

Zadravec se obratila Antikorupcijskom vijeću, u utorak će je saslušati u Saboru: Doznajemo detalje

‘Cijeli profesionalni život posvetila sam medicini, a onda i cijelom KBC-u. Uvijek sam radila na opće dobro‘
Dijana Zadravec
 Boris Kovačev/Cropix

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, dr. Dijana Zadravec, koja je u više navrata javno optužila brojne kolege iz te ustanove za kriminal, krađu javnog novca i krivotvorenje dokumenata, zbog čega sada bolnicu češljaju inspekcije Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija i HZZO-a, u utorak će u Saboru govoriti o prijavama o nepravilnostima u radu tog KBC-a.

Naime, za 16. lipnja Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije sazvalo je sjednicu s tri točke dnevnog reda, među kojima su i javno saslušanje dr. Zadravec, izvješće HZZO-a vezano uz strategiju suzbijanja korupcije i izvješće Ministarstva zdravstva na istu temu.

KBC Sestre milosrdnice već je neko vrijeme pod povećalom javnosti i puni medijski prostor zbog narušenih međuljudskih odnosa, optužbi za kriminal i smjene Dijane Zadravec. Zanimljivo je da će Zadravec govoriti u Saboru dok traje natječaj za izbor ravnatelja na kojem je ona jedan od kandidata. Njezina prijava za mjesto ravnatelja, doznajemo, stigla je jučer ujutro poštom tako da se za ravnatelja natječu tri kandidata. Osim Zadravec, prijavili su se prof. dr. Vanja Bašić Kes i prof. dr. Davor Vagić.

Vinogradska je jedina državna bolnica koja lani nije izabrala ravnatelja na mandatno razdoblje od četiri godine nego je natječaj poništen, a tadašnji ravnatelj Mario Zovak postao je vršitelj dužnosti. Naime, i tada je bolnica bila pod povećalom jer se još uvijek govorilo o sukobu između Mije Primorac i Dijane Zadravec zbog čega su Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće tražili smjenu Zadravec. Na taj natječaj prijavili su se tada aktualni ravnatelj Zovak, Zadravec i Mirna Šitum, a Upravno vijeće je poništilo natječaj tako da su dva člana glasala za Zovaka, tri su bila suzdržana, dok preostale dvije kandidatkinje nisu dobile niti jedan glas.

Kako neslužbeno doznajemo iz bolnice, smatraju kako s obzirom na cijelu situaciju, inspekcije i provlačenje bolnice po medijima zbog negativnih događaja, postoji izgledna mogućnost da nitko ne bude izabran na natječaju dok se situacija ne primiri i dok ne budu gotova sva izvješća inspekcija, koja se očekuju najranije za mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:07