NASTAVAK OBRAČUNA

Zadravec zapanjena Jandrokovićevim izjavama: ‘Nadam se da govori u svoje ime. Imam jedan SMS...‘

‘HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se ona provjeri. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave‘, poručila je Jandrokoviću
 Boris Kovacev/Cropix

Smijenjena pročelnica Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec govorila je u programu N1 televizije o inspekciji u Vinogradskoj i verbalnom sukobu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Jandroković je danas u razgovoru s novinarima rekao da ponašanje Dijane Zadravec šteti HDZ-u, a ona mu je odgovorila.

- Nadam se da govori u svoje ime, a ne u ime svih članova HDZ-a. Nemoguće je da osoba koja prokazuje korupciju i prijavljuje je šteti HDZ-u. HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se ta korupcija provjeri, ja sam podnijela niz kaznenih prijava. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave. Ono što se pokušava, mojom eliminacijom iz KBC-a, jer im smetam. Smetam kliki koja konstantno zloupotrebljava položaj. Ja svojim prisustvom tome smetam. Doživljavam progon, rekla je Zadravec za N1.

Osvrnula se i na inspekcije Ministarstva zdravstva.

- Podržavam nastojanje ministra Beroša da sve istraži. Ne znam hoće li me zvati, mislim da bi trebali jer raspolažem nizom dokaza ovom što govorim već nekoliko tjedana. Osobe koje zataškavaju kriminalne radnje su zasad ostale iza kulisa. Nadam se da će ovaj put biti do kraja istjerano na čistac tko su ti ljudi koje ja prijavljujem, kaže Zadravec.

Kada je riječ o internoj reviziji Zorana Vatavuka, Zadravec kaže da je to bilo 'redikulozno'.

- Odnosilo se na brojanje materijala u ormaru u trajanju od dva sata. Za ovo što ja govorim potrebna je ozbiljna forenzika, kaže i dodaje da se nada da će institucije odraditi svoj posao.

- Mislim da ministar shvaća ozbiljnost situacije i da nije razmišljao da je moja smjena rješenje problema. Nadam se da će upregnuti sve snage, ali nisam sigurna da će dobiti podršku nekih struktura koje bi također trebale upregnuti sve da se ove moje tvrdnje analiziraju, rekla je Dijana Zadravec.

Zadravec je upitana ima li dokaze da se Gordan Jandroković, kako se navodi u Nacionalu, zalagao za to da Mario Zovak ostane ravnatelj KBC-a.

- Naravno da imam. Imam dokaz da je Jandroković urgirao da on ostane ravnatelj, ali ne bih rekla koja osoba mi je takvu SMS poruku poslala jer sam sigurna da bi joj to izazvalo nevolje, smjene i progon kakav ja prolazim, odgovorila je.

Zadravec je upitana postoji li SMS kojem Jandroković kaže da Zovak treba ostati ravnatelj.

- Sadržaj upravo govori ono što ste pročitali u tjedniku Nacional, da je on taj koji se zalagao da Zovak bude ravnatelj i dalje, dodala je.

Od Zadravec se potom tražilo da kaže zašto misli da Jandroković to želi.

- To morate pitati njega, zaključila je.

Zadravec se vratila komentiranju Jandrokovićeve izjave da šteti HDZ-u.

- Svašta je izjavio, ne bih ulazila u to, to su izmišljanja i neka se takvih izjava ubuduće kloni, dodala je.

Istaknula je da će se prijaviti na natječaj za ravnatelja KBC-a, no sumnja da će biti izabrana.

Komentirala je i izjave iz HUBOL-a.

- HUBOL predstavlja bolničke liječnike, ali ne sve. Nije HUBOL neka organizacija koja bi trebala biti upoznata s kaznenim djelima. Oni barataju poluinformacijama, ne znam od koga ih dobivaju. Oni nisu relevantno tijelo koje bih ja trebala o tome obavještavati, kaže Dijana Zadravec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:24