ILI PARE, ILI U MORE

Zagradili ih: Automobili turista ostali iza novopostavljene metalne odbojne ograde

Dok je jedan dio vozača poslušao upozorenje na vrijeme, brojni automobili uglavnom stranih registarskih oznaka i dalje tamo stoje
 Jutarnji list

Automobili parkirani uz cestu na predjelu Kadin kod ulaza u Mali Lošinj “osvanuli” su ovih dana iza metalne odbojne ograde, s nemogućnošću da se vrate na kolnik bez intervencije cestara.

Kako smo doznali u Gradu Malom Lošinju, radi se o lokaciji na kojoj parkiranje inače nije dozvoljeno, no ljudi su godinama tamo ostavljali automobile jer je, za razliku od organiziranih parkirališta u gradu, bilo besplatno.

Riječ je, uglavnom, o turistima koji putuju na susjedne otoke bez automobila, odnosno Susak, Unije i Srakane, koji su očito procijenili da im je jeftinije čak i platiti eventualnu kaznu nego platiti parking za par tjedana.

image
Jutarnji list

No, ove godine Hrvatske ceste postavile su ogradu pa su na vjetrobranska stakla ilegalno parkiranih automobila prije izvođenja radova ostavili obavijest vlasnicima da ih uklone. Iako je obavijest stajala na automobilima punih šest dana, mnogi ih niti nakon isteka tog roka nisu maknuli pa su se, nakon što su radovi dovršeni, našli iza ograde.

U Gradu Malom Lošinju kažu da je odbojna ograda u dužini od 114 metara postavljena zbog neželjenih posljedica koje bi mogle proizaći zbog neodgovornih vozača koji su se tamo zaustavljali, kretali unatrag i parkirali unatoč postavljenom znaku zabrane zaustavljanja i parkiranja.

image
Jutarnji list

Na tom je predjelu, inače, nedavno uređena plaža, pa su automobili koji rade prekršaje na toj državnoj cesti predstavljali i opasnost za kupače. Kazna prometnih redara ili policijske postaje za nelegalno parkiranje, inače, na Lošinju iznosi 500 kuna.

U Malom Lošinju ističu da su vlasnicima koji svoja vozila nisu u međuvremenu preparkirali ostavljene obavijesti s brojem telefona koji mogu pozvati. Nakon toga će netko iz službi izaći na teren i pomaknuti ogradu koja zasad nije fiksna, a postavljena je u segmentima upravo da bi se vozila mogla preparkirati.

image
Jutarnji list

Dok je jedan dio vozača poslušao upozorenje na vrijeme, brojni automobili uglavnom stranih registarskih oznaka i dalje tamo stoje, što znači da su njihovi vlasnici i dalje na otocima te će ih dočekati iznenađenje kada se vrate po svoja prijevozna sredstva.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:48