POTPORA SAČIĆU

Zagreb: Četiri tisuće branitelja mimohodom podržalo suborce

Zagreb, 261209.Mimohod potpore uhicenim specijalcima zbog ubojstava u Gruborima u organizaciji udruga specijalne policije iz Domovinskog rata. Mimohod je isao od Velesajma do katedrale i nazad.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - Oko 4 tisuće pripadnika ATJ Lučko i specijalne policije iz Domovinskog rata danas je u mimohodu zagrebačkim ulicama izrazilo potporu uhićenim suborcima Željku Sačiću i još četvorici specijalaca.

Njih se tereti da su počinili ratni zločin u selu Gabori nakon operacije 'Oluja'. Optuženi se trenutno nalaze u zatvoru u Remetincu.

'Tim dečkima nije mjesto u zatvoru, trebali su ih pustiti da se brane sa slobode jer oni ne bi utjecali na svjedoke', izjavio je Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ Lučko.

Branitelji se žestoko protive tvrdnji da je Republika Hrvatska nastala na zločinačkom pothvatu, genocidu i ratnom zločinu.

Mimohod je započeo u Novom Zagrebu ispred zgrade INA-e, pa preko Vukovarske ulice, Miramarske, te preko Trga bana Josipa Jelačića sve do zagrebačke katedrale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:35