PROŠIRENJE

Zagreb od petka povezan s Napuljem: Avioni kapaciteta 180 putnika putovat će dva puta tjedno

Irska niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, od petka, 17. prosinca prometuje redovno između Napulja i Zagreb.

Ryanairovi zrakoplovi/Ilustracija

 Adrian Dennis

Ryanair je u sklopu posljednjeg proširenja u novoj zagrebačkoj bazi u petak, 17. prosinca, obavio prvi let na novoj liniji između Zagreba i Napulja. Podsjećamo, Ryanair je najavio 10 novih linija iz zagrebačke baze, devet ih je uvedeno u prvim danima prosinca, a od ovog petka u prometu je i linija prema Napulju, piše portal Croatian Aviation.

Zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 180 putnika partnerske Laude između Zagreba i Napulja prometuju dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom.

Letovi su u prodaji i za ljetni red letenja sljedeće godine, sve do 28. listopada 2022. Do navedenog je datuma u prodaji između dva grada više od 33 tisuće sjedala.

Zagreb je do 2019. imao redovnu sezonsku liniju prema Milanu (Malpensa) i cjelogodišnju liniju prema Rimu (preko Splita) hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlinesa.

Od ovog petka Zagreb ima redovne linije prema tri talijanska grada - Milanu, Rimu i Napulju.

Napulj je definitivno nova opcija za city break putovanja iz zagrebačke zračne luke, a nema sumnje da će određenu potražnju kreirati i poslovni i VFR putnici koji će sada između dva grada moći putovati direktno.

Ryanair do proljeća neće dodavati nove linije iz zagrebačke baze, dok su dvije nove već najavljene za početak ljetnog reda letenja sljedeće godine. Za očekivati je najave novih linija, osobito ako zagrebačka zračna luka raspiše novi poticajni program za sljedeću godinu, piše portal Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:59