ŠIRI LAŽI DJECI

Zagrebačka policija uputila apel školama: ‘Ako vidite Ivana Pernara, odmah nas zovite!‘

Pernar je već dulje vrijeme na „turneji“ na kojoj pred školama okuplja grupe učenika plasirajući im dezinformacije

Ivan Pernar

 Goran Mehkek/Cropix

Iz zagrebačke VI. policijske postaje uputili su većini srednjih škola na njihovom području (Novi Zagreb) dopis u kojemu mole ravnatelje da obavijeste policiju ako imaju saznanja da pred njihovu školu dolazi bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Pernar je već dulje vrijeme na „turneji“ na kojoj pred školama okuplja grupe učenika plasirajući im dezinformacije prvenstveno iz područja zdravlja.

Tako je nedavno držao govor ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, navodeći učenike kako „moraju raditi djecu, ali ih ne smiju cijepiti“. Preporučio im je tom prilikom da redovno piju Lugolovu otopinu.

U svom dopisu školama, policija se poziva na dopis dječje pravobraniteljice.

Iz VI. policijske postaje obratili su se dopisom upućenim ravnateljima šest škola: I. gimnazije, IV., VIII., XIII. gimnazije, Obrtničko-industrijske škole, Graditeljsko-tehničke i Geodetske škole.

Prema potvrdi ravnatelja nekih od navedenih škola, policijski službenici navode u dopisu kako su zaprimili pismo pravobraniteljice u kojemu ih izvještava da bivši saborski zastupnik I. Pernar obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografira. Iz policije mole ravnatelje škola da ukoliko imaju saznanja da dotični dolazi pred njihovu školu, o tome obavijeste nadležnu policijsku postaju.

– Mi smo u stalnom kontaktu s policijskom postajom kojoj gravitiramo. Imamo sjajnu suradnju, policija doista vodi brigu o sigurnosti oko škole i česte su ophodnje, bilo zbog Pernara, bilo bez njega, komentirala nam je Zdravka Krpina, ravnateljica Hotelijersko-turističke škole koja nije primila dopis policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. prosinac 2023 22:48