SAMO U HRVATSKOJ

ZAGREBAČKA UMIROVLJENICA MISTERIOZNO POSTALA ČLANICA BANDIĆEVE STRANKE 'Nikad to nisam tražila, gospođa Verica očito ima neke podatke o meni'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebačka umirovljenica Ana Pedišić (74) je, priznaje nam, ostala šokirana kada je prošli četvrtak iz poštanskog sandučića izvadila kuvertu u kojoj je pronašla člansku iskaznicu Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 sa svojim imenom i članskim brojem 012482. Uz iskaznicu je u kuverti posjetnicu s podacima za kontakt ostavila Verica Ivanko. Zbunjena i uznemirena gospođa Pedišić tvrdi da tu ženu ne poznaje, iako žive u zgradi do zgrade u naselju Dugave.

“Nikada se nisam bavila politikom niti mi pada na pamet da bih bila članica ijedne političke stranke. Nisam se nikome javila ni prijavila niti igdje išta potpisala. Kojim pravom su me učlanili? Ne znam bih li nazvala tu gospođu da je pitam zašto mi je to dostavila. Jako me je uznemirila jer očito ima neke podatke o meni. Razmišljam da sve prijavim policiji, jer to je zadiranje u moju privatnost”, govori nam Ana Pedišić, koja nakon suprugove smrti živi sama. Zadnjih deset godina je u mirovini, a kao diplomirana ekonomistica radila je u Ini.

Susjede

Njezina susjeda Verica Ivanko predstavlja nam se kao predsjednica Bandićeve stranke u Dugavama. Otkriva kako radi kao medicinska sestra u domu zdravlja na Krugama i već je u drugom mandatu zastupnica u dugavskom mjesnom odboru. Desetak stranačkih iskaznica za ljude koji žive u Dugavama, među kojima i ovu za gospođu Pedišić, tvrdi, 14. siječnja na stranačkom sastanku u Zapruđu dao joj je Alen Bitići, koji je u stranci odgovoran za gradsku četvrt Novi Zagreb istok.

Zagreb, 020219.
Ulica sv.Mateja,Dugave.
Umirovljenica Ana Pedisic dobila je clansku iskaznicu stranke rada i solidarnosti 365 bez da se uclanila ili trazila uclanjenje u stranku.
Na fotografiji: Ana Pedisic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media
Ana Pedišić i stranačka iskaznica koju nije tražila

“Ja sam to dobila i samo proslijedila. Imam još kuverata koje moram odnijeti na adrese. Zašto me gospođa nije nazvala da me pita o čemu je riječ? Nemam pojma ni tko je ona. Stranka mi pošalje iskaznice za članove koji žive u Dugavama i jednostavnije mi je odnijeti im u poštanski sandučić nego da oni dolaze k meni.

Članarina

Zato im u kuverti ostavim posjetnicu da mi se mogu javiti i pitati ako ih nešto zanima. Nitko me još nije nazvao niti se bunio”, kaže Verica Ivanko i potvrđuje kako je gospođa Pedišić time što je dobila iskaznicu postala članica stranke. Što ako ne želi biti članica?

“Neka se ispiše. Neka zove u sjedište stranke u Praškoj. Nisam je ja učlanila. S time nemam veze”, tvrdi Ivanko i dodaje kako članovi moraju plaćati članarinu koja za umirovljenike iznosi 24 kune godišnje.

Zagreb, 020219.
Ulica sv.Mateja,Dugave.
Umirovljenica Ana Pedisic dobila je clansku iskaznicu stranke rada i solidarnosti 365 bez da se uclanila ili trazila uclanjenje u stranku.
Na fotografiji: clanska iskaznica 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

“Ali svejedno je platila ili ne platila. Sada ja imam samo nepotrebne neugodnosti. Nisam napravila nikakvo kazneno djelo. Žao mi je ako sam gospođu uznemirila”, zaključuje Ivanko i objašnjava da svatko tko želi postati član stranke mora ispuniti pristupnicu. Potvrđuje nam to i Alen Bitići, koji je proslijedio spornu iskaznicu.

Isprika

“Članska iskaznica ne može biti napravljena bez pristupnice, što znači da osoba mora potpisati da želi biti član stranke. Nismo do sada imali takvih slučajeva. U šoku sam. Nazvat ću gospođu Pedišić i porazgovarati s njom, ispričat ću joj se ako je nešto napravljeno bez njezina znanja. Ako želi, ispisat ćemo je iz stranke. Bolje je imati manje članova, ali iskrenih. Možda je došlo do greške u komunikaciji”, kaže Bitići i otkriva nam podatke iz stranačke evidencije po kojoj je gospođa Pedišić 28. prosinca 2017. kao članica ugašene Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH), koju je vodila Bandićeva suradnica Višnja Fortuna, svojim potpisom pristala da je se prebaci u BM365.

A što na to kaže gospođa Pedišić?

“Vjerujte mi, nikada nisam čula ni za SMSH niti za gospođu Fortunu, a kamoli da sam joj išta potpisala. Možda je netko krivotvorio moj potpis. Članica sam jedino Matice umirovljenika, ali to nije stranka”, uvjerava nas umirovljenica iz Dugava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 03:41