SOLIDARNOST

Zagrebački chefovi za pomoć Petrinji: ‘Od jučer do danas smo podijeli tri i pol tisuće obroka‘

‘Obroke kuhamo u Zagrebu i vozimo ih ovdje jer nemamo infrastrukturu‘, rekao je chef Mario Mihelj
Chef Mario Mihelj
 Darko Tomas/Cropix

Zagrebački chefovi organizirali su se i otišli u Petrinju, gdje će u narednim danima kuhati i dopremati hranu za ljude koji su tamo stradali u potresu. Dva će šatora služiti kao kuhinje na otvorenom, a Crveni križ će hranu razvoziti pa se građani neće tamo okupljati u velikom broju.

- Od jučer do danas smo podijeli jedno tri i pol tisuće obroka. Obroke kuhamo u Zagrebu i vozimo ih ovdje jer nemamo infrastrukturu. Ovo će nam pomoći puno, trenutno je super je suh dan, ali moramo imati ovakav prostor da možemo svu hranu dopremiti i ljude uslužiti, rekao je za RTL šef kuhinje jednog zagrebačkog restorana, Mario Mihelj.

Objasnio je da će se veći dio hrane kuhati u Zagrebu i dovoziti u Petrinju, a tek manji dio će se dovršavati tamo.

- Svi ugostitelji Zagreba su se ujedinili i super je što svi kuhaju iz svojih kuhinja. Hrana dolazi iz cijele Hrvatske. Odlično je da smo se svi tako brzo organizirali, dodao je Mihelj i pojasnio da oni koji žele donirati hranu za kuhanje, to mogu učiniti preko Crvenog križa.

- Mi ćemo raditi jedan sabirni centar u Zagrebu gdje će se sirovine dovesti i od tamo ćemo mi kuhati u našim kuhinjama i dovesti u Petrinju jer ovdje ne možemo kuhati. Mi ćemo u smjenama dolaziti. Izmjenjivat ćemo se po ekipama, pojasnio je Mihelj za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:23