NOVI IZAZOVI

Zagrebački gimnazijalci oduševljeni su streamingom iz učionice u realnom vremenu

Razredi će biti podijeljeni u dvije skupine: skupina koja prati nastavu na daljinu u realnom vremenu i ona koja je prisutna u školi
Opća privatna gimnazija Zagreb
 Opća Privatna Gimnazija Zagreb

Prve dane rujna obilježio je povratak mnogih među školske klupe. Unatoč izazovnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, mnoge obrazovne ustanove morale su se u kratkom roku priviknuti na nova pravila. Gimnazijalci Opće privatne gimnazije u Zagrebu odlično su svladali prve školske sate koji su po svemu sudeći izazov kako za učenike, tako i za profesore.

Opća privatna gimnazija je još početkom ožujka prepoznala priliku kako biti što učinkovitiji te se odmah krenulo s organizacijom edukacije za nastavnike o korištenju Edmodo, Zoom i Skype platformi. Cilj je bio osposobiti nastavnike za rad u virtualnom okruženju.

image
Nastava na daljinu, Opća privatna gimnazija Zagreb
Opća Privatna Gimnazija Zagreb

Učenicima je tako na raspolaganju online školsko savjetovanje gdje se učenici i roditelji mogu javiti školskoj psihologinji i dogovoriti termin Skype savjetovanja ili zatražiti savjet ili informaciju, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa, kada je stres kod mladih izraženiji. Također, učenicima prvih razreda nudi se mogućnost učenja usvajanja metoda aktivnog učenja i uspješne organizacije vremena, priopćeno je iz Opće privatne gimnazije u Zagrebu.

- Nastavni proces odvijat će se po mješovitome obliku O AA BB i O BB AA, dakle, razredi će biti podijeljeni u dvije skupine: skupina koja prati nastavu na daljinu u realnom vremenu i ona koja je prisutna u školi. Tijekom tjedna bi se izmijenili u načinu praćenja nastave, utorkom i srijedom jedna, a četvrtkom i petkom druga grupa. Ponedjeljkom će se nastava za sve učenike održavati na daljinu kako bismo, poštujući preporuke, izbjegli miješanje različitih razrednih skupina u predmetima drugoga stranog jezika, vjeronauka i etike te informatike. U slučaju promjene epidemiološke situacije organizaciju nastave prilagodit ćemo novim mjerama, pojašnjava Robert Gun, v.d. ravnatelja Opće privatne gimnazije te dodaje:

- Kako bismo dodatno zaštitili sve nas koji boravimo u školi, od ove godine uvedena je obaveza nošenja maski, dezinfekcija ruku, mjerenje temperature te nošenje školske obuće koje se ne koriste vani.

image
Opća privatna gimnazija Zagreb
Opća Privatna Gimnazija Zagreb

Pravila koja se primjenjuju u školi vrijede i u nastavi na daljinu. Za prijavu u virtualnu učionicu potrebno je uključiti kameru. Ukoliko se učenik ne uključi u realnom vremenu, prema unaprijed dobivenom rasporedu, evidentira se izostanak koji roditelj treba pismeno opravdati. Nije dozvoljeno snimanje održanih sati u virtualnoj učionici ni fotografiranje sučelja računala, prijenosnih računala, tableta ili telefona te objava sadržaja putem društvenih mreža ili drugih aplikacija, dodaje se u priopćenju gimnazije.

image
Opća privatna gimnazija Zagreb
Opća Privatna Gimnazija Zagreb

Učenici ne kriju oduševljenje trenutnim načinom rada, streemingom iz učionice u realanom vremenu s mogućnošću komuniciranja, kako s profesorima, tako i s kolegama iz razreda. Izazovan način rada zahtjeva veći angažman, no i učenici i profesori uspješno savladavaju sve postavljene izazove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:33