IVICA LOVRIĆ

ZAGREBAČKI PROČELNIK ZA ŠKOLSTVO 'Upute su s medicinske strane dobre, ali nisu u skladu sa životom'

Ivica Lovrić
 Ranko Šuvar / CROPIX

Zagrebački pročelnik za školstvo Ivica Lovrić kazao je u Točki na tjedan voditeljice i urednice Nataše Božić Šarić da vjeruje da će puno manje od 25 posto roditelja, koliko su pokazale prve ankete, idući ponedjeljak djecu poslati u škole. Ključan za to je i poziv HZJZ-a roditeljima da djeca ostanu kod kuće, ako je to ikako moguće.

- Ministarstvo je trebalo prvo dati sugestije pa da se onda upute daju u praksu. Najveći problem je prijevoz školskim autobusima, a i te izjave da dijete dolazi na vlastitu odgovornost, stvarno mislim da će mali broj roditelja to potpisati - poručuje Lovrić na N1 televiziji i dodaje da ostaje nejasno kako će nastavnici živjeti izolirano i što s onima koji su stariji od 60 godina.

- Upute su s medicinske strane dobre, ali nisu usklađene sa životom - zaključuje.

Uvjerava kako će Grad Zagreb nabaviti sve što je potrebno za vrtiće i škole, ravnatelji im sutra do 15 sati trebaju poslati sve što im treba za mjesec svibanj. Ističe ipak kako ne postoje nikakvi mehanizmi za nadziranje roditelja.

- Najdraža rečenica u uputama mi je neka djeca ostanu kod kuće, svi ćemo biti puno mirniji ako u školu i vrtić dolaze samo oni koji uistinu moraju - dodao je na N1.

Napominje kako je i do sada dnevno u zagrebačke vrtiće dolazilo između 20 i 250 djece, a ne bi bio problem ni da ih dođe petsto ili tisuću.

Zagrebačkim roditeljima poručio je i da će djeca iz 22 objekta, oštećena u potresu, biti premještena u druge škole, u kojima je sigurnost, jamči Lovrić, dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:49