DOBRI RESTORANI 2022

Zagrebački restoran Pri Zvoncu je prepun gostiju, služe goleme porcije i imaju poštene cijene

Posjetili smo popularan restoran na Vrbiku gdje nas je posebno oduševilo meso z tiblice, ali deserte bismo sljedeći put preskočili
 Biljana Gaurina/Cropix
Posjetili smo popularan restoran na Vrbiku gdje nas je posebno oduševilo meso z tiblice, ali deserte bismo sljedeći put preskočili

Među nagruvanim novogradnjama južnog Vrbika, prije samog izlaza na Slavonsku aveniju, smjestio se meandarski tlocrt restorana Pri Zvoncu, dobro poznatog među ljubiteljima peke i roštilja, ali i kuhanih gableca. Čim kročite u predvorje restorana, prometnu vrevu zamjenjuje zveckanje pribora za jelo i čaša te žamor gostiju. Došli smo u pola tri, očekujući da je gužva za ručak već minula, no nije bilo tako. Konobar nam je ipak našao mjesto, a odmah smo ga priupitali i za savjet oko izbora hrane. Predočeni popis jela, naime, povelik je i nije nam ga se dalo dulje proučavati, nego smo se prepustili iskusnom konobaru. Dakle, od svega pomalo, a zajednički nazivnik bilo je meso.

Za stol nam je prvo stiglo hladno predjelo: tanjur sa špekom crne svinje i mesom iz tiblice. Oba su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 10:28