IZBORI

ZAGREBAČKI SDP BIRA ČELNIŠTVO GRADSKE OGRANIZACIJE Prvi rezultati očekuju se oko 18 sati, ne bude li danas nitko izabran, drugi krug je za tjedan dana

Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić i Gordan Maras
 HANZA MEDIA, FACEBOOK

Zagrebački SDP u nedjelju provodi izbore za čelništvo gradske organizacije, a za predsjednika zagrebačkog SDP-a natječe se petero kandidata - Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima imat će njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi.

Glasovanje se provodi u 17 mjesnih odbora, od 9 do 18 sati, a prvi rezultati očekuju se oko 19 sati.

Za vodeće mjesto u zagrebačkom SDP-u natječe se petero kandidata: Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandra Kolarić je nakon glasovanja pozvala SDP-ovce da izađu na stranačke izbore, ocijenivši da su oni presudni. "Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug", izjavila je novinarima.

Hrestak je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu, jer, po njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu.

Pobjedu danas očekuje i Maras koji je novinarima rekao kako očekuje ono što i građani zaslužuju - bolji SDP te da se konačno počnu baviti problemima u Gradu Zagrebu. "Građani zaslužuju bolji SDP i to namjeravam sa ljudima koji danas dobiju povjerenje za vodstvo gradske organizacije i napraviti", istaknuo je.

Ne izabere li se danas predsjednik ili predsjednica SDP-ove zagrebačke organizacije, drugi krug izbora slijedi za tjedan dana, 17. lipnja, u kojem će članovi birati između dvoje prvoplasiranih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:43