DRASTIČNE PROMJENE

Zagrebački stožer želi obavezno nošenje maski i na otvorenim prostorima: ‘Evo kako ćete piti kavu‘

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je Zvonimir Šostar
 Goran Mehkek/Cropix

Uoči presice Nacionalnog stožera, zagrebački Stožer objavio je kako će u glavnom hrvatskom gradu uvesti dvije nove epidemiološke mjere.

Po njima, korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Zvonimir Šostar.

- Kad budu pili kavu, mogu skinuti masku, a onda je odmah vratiti na lice - objasnio je Šostar.

Naveo je da nema dokaza kako se cijepljeni građani ne mogu opet zaraziti i biti zarazni.

- Danima smo s epidemiolozima pokušavali smisliti najbezbolniji način kako zaustaviti virus - dodao je Šostar, prenosi Dnevnik.hr.

No, Šostar nije pojasnio kada mjere stupaju na snagu i nije rekao je li ih prvo predložio Nacionalnom stožeru civilne zaštite koji bi ih trebao odobriti.

Prema odluci zagrebačkog stožera civilne zaštite, aktivirat će se i 345 djelatnika koji će se baviti preventivnim djelatnostima, ali i kontrolom provedbe mjera. Kontrolori karata u zagrebačkim tramvajima i autobusima također će biti angažirani u nadzoru provedbe mjera i upozoravati putnike na pravilno nošenje maski i korištenje sredstava za dezinfekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:32