MALENI HEROJ

Zagrebački vatrogasci podijelili priču koja lomi srce: ‘Novo vozilo nazvat ćemo po preminulom dječaku - Grga‘

- Dobili smo vrijednu uspomenu, njegovu majicu superheroja, napisali su vatrogasci
Zagrebački vatrogasci
 Vatrogasna postrojba Zagreb

Vatrogasna postrojba grada Zagreba objavila je na svojoj Facebook stranici da su dobili nevjerojatno vrijedan poklon: majicu malenog dječaka kojeg su spasili prošle godine ali je, nažalost, zbog preteških ozljeda izgubio bitku za život.

"Neke priče nemaju sretan kraj. I nakon što se isplačemo, moramo naći snage za dalje... Danas smo zato imali pomoć. Dobili smo vrijednu uspomenu, njegovu majicu superheroja, kao i svu ljubav svijeta jedne obitelji kojoj je sudbina uzela dijete. Kažu nam da smo im dali osam mjeseci borbe, tračak nade, milijun pusa i zagrljaja kako bi se oprostili od sina. Njemu u čast odlučili smo da će novo vozilo postaje Centar, koje nosi oznaku 110, dobiti ime Grga. Tako će njegovo srce zauvijek kucati i putovati našim gasnim vlakom", napisali su vatrogasci.

Šestogodišnji dječak u prosincu prošle godine teško je stradao nakon što ga je u zgradi u središtu Zagreba prignječilo dizalo. Iako su ga vatrogasci izvukli, kasnije je nažalost podlegao teškim ozljedama.

Fotografiju s vatrogascima herojima objavila je i dječakova mama koja im je na Facebooku posvetila dirljiv status.

- HEROJI ... Ne nešto što možete naći na Netflixu ili gledati u kinu... Real life heroes koji su Grgici dali 8 mjeseci borbe da damo sve od sebe da nam ga sudbina odmah ne istrgne iz ruku. Danas sam ih izgrlila i zahvalila što rade posao koji mi nikad nećemo shvatiti, niti dovoljno cijeniti dok ne spašavaju nas ili nama bliskog. Dala sam im Grginu Marvel superheroes majicu da im da snagu za dalje i da znaju čak i kada priče nemaju sretan kraj, oni su dali sve od sebe i nama tračak nade, još milijun pusa i zagrljaja za Grgu, 8 mjeseci ljubavi da naš lavić bude s nama, napisala je dječakova mama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 11:49