NEUGODNO IZNENAĐENJE

ZAGREBAČKU OBITELJ S DJETETOM IZBACILI NA ULICU I UZELI IM SVE STVARI Vratili se s mora i ostali u šoku: 'Ničega nema, ne znamo gdje su sve odnijeli'

Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia

Grozna sudbina zadesila je obitelj Štorek iz Zagreba, Luciju, Bornu i šestogodišnju kćer, kojima je podstanarski stan u kojem su živjeli, prodan dok su oni bili na moru. Novi vlasnik odmah je promijenio brave, a njihove stvari potrpali su u kombi i poslali na nepoznato odredište. Obitelj Štorek, osim što je preko noći ostala bez stana za koji su uredno plaćali i stanarinu i režije i za koji su imali ugovor o podstanarstvu, ostala je i bez svih svojih stvari, piše HRT u članku koji potpisuje novinarka Branimira Volf Milunović.

Četiri godine su živjeli u stanu od 50 kvadrata u zagrebačkim Dugavama koji su s vremenom prilagodili svojim potrebama, uredili namještajem, kupili novi televizor... Sad nemaju više ništa od toga jer njihove su stvari nestale.

Lucija je s kćerkom nakratko otputovala u Dubrovnik gdje joj suprug Borna radi kao sezonski radnik. I dok su svi zajedno bili na obali, u Zagrebu se odvijala filmska akcija i sve je nestalo u jednom jutru. Zbog imovinsko-pravne zavrzlame stan je prodan, a oni nisu znali ni da postoji problem oko vlasništva.

- Više nije ta brava koja je bila, očito je u petak zamijenjena kad su mi iznesene sve stvari. Da nije bilo dobrih susjeda koji su mi javili što se događa, ja bih u 5 ujutro s djetetom u rukama i koferom došla pred zatvorena vrata. Rečeno mi je da su iznesene preko balkona. Sad kad dođem tu ispod balkona, vidim djetetove kuglice kojima se igrala, jedna je prilično zabijena u pod. Evo, tu je ručica od ormara, koja je očito otpala. Njezin prsten, bit će joj drago da joj ga vratim. To isto govori o tome s koliko pažnje su se moje stvari iznosile i u kakvom su sad trenutno stanju. Samo si zamislite što sve imate u stanu. Od odjeće, naslijeđa, nakita, ušteđevine, bicikl, novi televizor, fotoaparat... Puno toga. Svi dokumenti, sva intima moja - rekla je Lucija za HRT.

Još više je čudi da je nitko od novih vlasnika, policije, starih vlasnika, baš nitko nije nazvao. Premda su još s mora nazvali policiju, oni nisu mogli učiniti ništa jer novi vlasnik ima sve potrebne dokumente, a stvari, kad su oni došli, više nije ni bilo u stanu.

Obitelji Štorek stan je iznajmljivao gospodin kojemu je oporučno pripao stan nakon smrti vlasnice. No, istovremeno je na stan polagala pravo i susjeda kojoj pak stan pripada po ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju. Spor je na sudu. Zbog toga je iznajmljivač nastavio s davanjem stana u najam dok se spor ne riješi i nije mu palo na pamet da bi obitelj trebala iseliti. I on je, kaže, bio u šoku kad su mu javili da se nešto događa i odmah je javio podstanarima da je izvršena provala.

Ni susjeda ni nova vlasnica nisu htjele komentirati za HRT ove događaje. U kratkom telefonskom razgovoru novi su vlasnici rekli da neće davati izjave bez odvjetnika.

Obitelj Štorek je trenutno smještena kod rodbine i hitno traže novi stan, a nadaju se da će uskoro saznati gdje su nestale sve njihove stvari. Lucija se, ipak, pita i nije li moglo sve biti puno jednostavnije da su novi vlasnici imali minimum ljudskosti prema tuđim životima i privatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:05