UMIRUJU GRAĐANE

Zagrepčane uznemirila snažna detonacija! MORH je javio da je moguće probijanje zvučnog zida

MORH je zbog očekivane pojačane buke molio građane za strpljenje i razumijevanje

Ilustracija: MiG 21

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Brojne Zagrepčane zabrinula je snažna i glasna detonacija, no čini se kako se radi o probijanju zvučnog zida, što su ranije danas najavili iz MORH-a.

- Tijekom provedbe planiranih letova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i uslijed probijanja zvučnog zida u utorak, srijedu i četvrtak se očekuje kratkotrajna pojačana buka pa MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje. Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u utorak od 12 do 16 sati te iduća dva dana od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH.

Ističu da se letovi provode sukladno pravilima.

- Probni let je planiran na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, stoji u priopćenju.

MORH zbog očekivane pojačane buke moli građane za strpljenje i razumijevanje. HRZ sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:43