UNIO MU SE U LICE

Zagrepčanin napao Cappellija: ‘Mulac jedan, dođi ovamo. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću!‘

Osumnjičenik je izvrijeđao donedavnog ministra turizma, a povod svemu je navodno bio projekt žičare
Gari Cappelli
 Marko Todorov/Cropix

Pod sumnjom da je u Malom Lošinju prijetio bivšem ministru turizma, a sada saborskom zastupniku Gariju Cappelliju, uhićen je 55-godišnji Zagrepčanin. Uz kaznenu prijavu PU primorsko-goranske najprije je doveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a zatim u istražni centar Županijskog suda u Rijeci na ročište radi odlučivanja o prijedlogu da ga se smjesti u istražni zatvor, piše Novi list.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, sve se odigralo u petak, 13. listopada, oko 14.45 sati u jednoj trgovini u Malom Lošinju gdje je Zagrepčanin prišao Cappelliju i upitao ga za projekt žičare.

Nakon što mu je Cappelli odgovorio da trenutno nema vremena za razgovor i da je u žurbi, Zagrepčanin mu je agresivnim i povišenim tonom kazao “Mulac jedan, dođi ovamo, ti si običan lopov, kriminalac. Tebe i onu kuju gradonačelnicu ću još riješiti. Nemoj mi glumiti, dižeš ruku u Saboru kako ti se kaže, skini tu masku Dinamovu…”, navode neslužbeni, no u slučaj dobro upućeni izvori.

Cappelliju se zatim nekoliko puta unio u lice i to na svega nekoliko centimetara udaljenosti. Potom je počeo mahati rukama u smjeru Cappellija, a koji je, iz takva ponašanja shvatio da će osumnjičeni fizički nasrnuti na njega.

Neslužbeni izvori navode da mu je tada Cappelli rekao da se smiri i da mu ne prijeti, no da mu je Zagrepčanin nastavio govoriti “Samo ti prijavi i vojsci. Vojska sam ja. Ti prijavi i onda si gotov. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću”, a što je kod saborskog zastupnika izazvalo strah i osjećaj ugroze za vlastiti život i sigurnost.

Dežurni sudac istrage nije prihvatio prijedlog da se osumnjičenom odredi istražni zatvor, no odredio mu je niz mjera opreza kao što je zabrana posjećivanja Lošinja i Cresa, te obavezu javljanja jednom tjedno načelniku Policijske postaje Trešnjevka, javlja Novi list.

Nadalje, određena mu je i mjera zabrane približavanja Gariju Cappelliju na manje od 100 metara, te bilo kakve veze s saborskim zastupnikom. Također, i zabrana uznemiravanja oštećenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 04:44