TOTALNO IZNENAĐENA

Zagrepčanka ostala šokirana iznosom računa ZG Holdinga: Cifra je veća od 5000 kuna! Ne, nije dug!

Objavu je prigodno popratila melodijom skladbe "Crazy: I remember when I lost my mind"

Holding račun

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Kad je vidjela račun od Zagrebačkog holdinga za listopad, Zagrepčanki nije palo na pamet ništa drugo nego – objaviti ga na Facebooku. Cifra za platiti veća od 5000 kuna mora se podijeliti s narodom.

- Je li itko ikada vidio ovakav račun Zg Holdinga?! Nemam dug, to je račun za prošli mjesec.

P.s. Ako je itko ikada izumio drvo na kojemu raste novac neka se hitno javi. U ovoj zemlji sadnice bi bile jako poželjne – napisala je žena. Objavu je prigodno popratila melodijom skladbe "Crazy: I remember when I lost my mind" Gnarlsa Barkleya.

Obračun Zg Holdinga kaže da je Andreja za pričuvu dužna 457,90 kuna, za odvoz smeća 45 kuna, NUV je 149,84 kune, a voda – 4.395,31 kunu. Ukupno 5.048,0 kuna ili 669,99 eura. Račun mora platiti do 15. ovog mjeseca.

Jutarnji je poslao upit Zagrebačkom holdingu da nam pojasne izračun, ali radno vrijeme je bilo gotovo pa ćemo pojašnjenje objaviti čim ga dobijemo.

Jutarnjem se javila vlasnica FB profila i računa za vodu koja je, kaže, u međuvremenu saznala što se dogodilo..

- Ljuta sam kao ris. Saznala sam da je pukla cijev u podrumu zgrade što mi, stanari, nismo znali jer nemamo po što ići u podrum. U zgradi je devet stanova sa 13 stanara. Tek kad su stanari s trećeg kata imali slabiji pritisak i pozvali vodoopskrbu, saznali smo da curi voda. Da nije bilo toga i da je voda curila polako, tko zna dokad bi dobivali ovakve račune. Koji je zaštitni mehanizam da stanari znaju što se događa s cijevima i vodom, ako nije pukla njihova cijev u stanu? Zašto se kad je riječ o toliko evidentnim stanju to ne riješi sa zgradom nego sa stanarima? Kad smo dobili na uvid taj račun, mislili smo da će se to platiti od pričuve koju plaćamo gotovo 500 kuna i u plusu smo, ali ne, Vodoopskrba je to stavila na naše račune. Vjerujem da je štos u tome što, dođe li do problema s plaćanjem, zgradu ne mogu tek tako ovršiti, a stanare svakog pojedinačno mogu.

Na stranicama Vodoopskrbe nisu predviđene opcije za takve slučajeve. Jedino što su nam ponudili je da platimo u ratama.

U potres smo ušli sa 120.000 kuna na računu i još uvijek smo u plusu, ovaj se račun ima od čega platiti.

Ako vodoopskrba kani tako raditi nek postavi vodomjere na daljinu. Ovo je suludo, osobno imam za platiti, ali ne znam kako će umirovljenici u zgradi. Oni to sigurno nemaju otkud platiti. Također nam nije jasno zašto je račun podijeljen samo na stanove, a ne i na dva poslovna prostora u prizemlju, za koja nitko već godinama ne plaća vodu? - pita se stanarka zgrade u širem središtu Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:36