STIŽU TURISTI

Zahuktava se sezona: Splitska trajektna i zračna luka ovog vikenda očekuju rekordan promet

U Zračnoj luci Split za vikend se očekuje promet od oko 42.000 putnika u oba smjera, što je u ovoj godini najveći promet vikendom u toj zračnoj luci
 Paun Paunovic/Cropix

Splitska trajektna i zračna luka očekuju ovog vikenda rekordni promet pa tako u Trajektnoj luci očekuju više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, a u Zračnoj luci 180 letova s 42.000 putnika u oba smjera.

"Tijekom vikenda kroz Trajektnu luku Split u oba će smjera prema srednjodalmatinskim otocima i natrag u Split, proći više od 65.000 putnika i oko 14.000 vozila, što je u ovoj godini do sada najmasovniji promet vikendom", rekla je Hini koordinatorica Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.

Po njezinim riječima od stranih gostiju koji prolaze kroz splitsku trajektnu luku najviše je Slovenaca, Čeha, Poljaka i Nijemaca. "To su tržišta s kojih nam tradicionalno dolazi najviše stranih turista", rekla je Ivulić.

U Zračnoj luci Split za vikend se očekuje promet od oko 42.000 putnika u oba smjera, što je u ovoj godini najveći promet vikendom u toj zračnoj luci, izvijestio je voditelj prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan.

Taj će se promet ostvariti sa 180 letova, rekao je Melvan te dodao kako se u Zračnoj luci Split očekuje povećanje broja putnika kroz cijeli srpanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2023 03:48