OGORČENI

Zajednica branitelja HDZ-a oštro Penavi: Ovo je udar na slobodu za koju smo bili spremni umrijeti

Vukovarski gradonačelnik svojim je izjavama o napadu na Trgu sv. Marka razbjesnio Zajednicu branitelja HDZ-a ‘Gojko Sušak‘
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava
 Vlado Kos/Cropix

Zajednica branitelja Hrvatske demokratske zajednice 'Gojko Sušak' izdala je danas priopćenje u kojoj se oštro osvrću na nastup vukovarskog gradonačelnika u jednoj televizijskoj emisiji. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Gostujući u navedenoj emisiji, saborski zastupnik Ivan Penava izrekao je niz neistinitih pa čak i opasnih tvrdnji na koje želimo upozoriti širu hrvatsku javnost. Ponovno je relativizirao pokušaj teškog ubojstva trojice hrvatskih policajaca na Trgu svetog Marka, od kojih je jedan i ranjen.

„Upoznao sam jako puno ljudi koji su teško stradali u Domovinskom ratu i kojima je jedna ovakva pucnjava dječja igra, šala, pošalica“, izjavio je g. Penava i ostao živ! Ne znamo kome takav bezuman, sumanuti čin, u kojem samo pukom srećom nije stradalo više ljudi, može biti „dječja igra, šala, pošalica“. Mi, hrvatski branitelji okupljeni u ovoj Zajednici, mnogo smo toga doživjeli tijekom Domovinskog rata, rata u kojem smo branili i oslobađali svoju domovinu boreći se protiv velikosrpske agresije, ali ovakav čin u potpunosti osuđujemo i smatramo izravnim udarom na demokraciju i slobodu za koju smo bili spremni umrijeti.

Osuđujemo i ovakve paušalne izjave, koje smatramo opasnima, ne samo za one protiv kojih su izravno usmjerene, a u ovom slučaju je to predsjednik Vlade Andrej Plenković, nego i za hrvatsko društvo u cjelini.

Nastavljajući relativizirati i negirati, pa i opravdavati taj teroristički čin i napad na hrvatske državne institucije - Vladu RH i Hrvatski sabor, čiji je “uvaženi saborski zastupnik“ - Ivan Penava daje svoj nemjerljiv doprinos aktualnim pokušajima radikaliziranja društva.

Ovaj put „meta“ mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković, za kojega je besramno ustvrdio da je „ostao šokiran nesretnim činom i napadom na Banske dvore. Nikada se s time nije suočio, bio je apsolutno u šoku, cijeli život je imao puno udobniju situaciju pa nije možda nikad čuo pucnjeve. Kad bih bio do kraja dobrohotan, onda bih rekao – usplahirio se!“, zaključivši kako „on jednu tragediju, koja se nije smjela dogoditi, iskorištava u političke svrhe”.

Pitamo Penavu u kakve on svrhe iskorištava ne samo ovu tragediju, nego i sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rata, na koje se bespravno poziva? Sam sebi dodjeljuje ulogu narodnog tribuna i stranačkog huškača, a stranka u kojoj se kao takav pronašao i snašao očito mu daje nesebičnu potporu u njegovoj suludoj misiji raspirivanja netrpeljivosti i unošenja nemira među Vukovarce pa i šire, umjesto da kao gradonačelnik Vukovara barem pokuša uspostaviti mir za koji smo se mi, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, borili i ginuli.

Gospodine gradonačelniče i uvaženi saborski zastupniče, okanite se 'ćorava posla' i primite posla za koji ste itekako dobro plaćeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2020 18:17