NOVI ZAKON O SLATKOVODNOM RIBARSTVU

Zakon o ribarstvu izrađivat će i osuđenik za krivolov?!

Dopis upozorenja uputili su ministru 10. listopada prošle godine upravo slavonski ribolovci

OSIJEK - Petar Čobanković, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog gospodarstva imenovao je u povjerenstvo za izradu novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu osobu pravomoćno osuđenu za kazneno djelo izlova ribe u vrijeme lovostaja.

Čobanković je 16. rujna prošle godine potpisao rješenje kojim u spomenuto povjerenstvo imenuje Denisa Francuzevića, predsjednika Ceha ribara Vukovarsko-srijemske županije iz Šarengrada, kraj Iloka, koji je, pak, pravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku, 11 mjeseci prije toga, pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv okoliša - protuzakonitog ribolova.

Pismo upozorenja

Protiv Francuzevića se, zbog istog kaznenog djela, vode još dva sudska postupka - na Općinskom sudu u Vukovaru, nepravomoćno je osuđen zbog prodaje ribe u lovostaju, a na Općinskom sudu u Osijeku u tijeku je postupak zbog ponavljanja kaznenog djela zbog kojeg je već pravomoćno osuđen.

Ministar Čobanković, zanimljivo, svoju odluku o imenovanju Francuzevića u povjerenstvo koje do kraja veljače treba donijeti prijedlog novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu, nije povukao ni nakon što je upozoren na Francuzevićeve probleme sa zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:28