MEDIJSKI NAPISI O MINISTRICI

Žalac opovrgava pogodovanje poznaniku

Gabrijela Žalac
 Bruno Konjević / CROPIX

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac opovrgnula je u srijedu medijske napise o nepoštivanju zakona o javnoj nabavi nakon što je Državna komisija poništila njezinu odluku da posao vrijedan 10 milijuna kuna dodijeli svom poznaniku Mladenu Šimuncu.

"Apsolutno po zakonu o javnoj nabavi odrađen je pregovarački postupak nakon analize tržišta koja je utvrdila da je to najbolje rješenje", odgovorila je Žalac novinarima u Saboru upitana za navodno pogodovanje svom poznaniku Mladenu Šimuncu.

Po pisanju Jutarnjeg lista, Državna komisija za kontrolu javne nabave, na žalbu tvrtke KING ICT, poništila je odluku ministrice Žalac da posao, vrijedan 10 milijuna kuna, bez otvorenog postupka javne nabave, dodijeli splitskoj zajednici ponuditelja - tvrtkama Razvojna platforma i Micro pojekt, čiji je direktor i član uprave poznanik ministrice Mladen Šimunac.

Riječ je o dva ugovora - za usluge koordinacije između tijela u sustavu upravljanja i kontrole operativnim programima i pružatelja usluge razvoja softvera, te za razradu metodologije i stručnu podršku.

Žalac nije negirala da poznaje Šimunca dugi niz godina, niti da ga poziva na kolegije u ministarstvo, no odbacila je sve medijske insinuacije vezano za pregovarački postupak javne nabave u njezinom ministarstvu. Poručila je da će se žaliti Visokom upravnom sudu.

"Mi se poznajemo dugi niz godina, kao i s većinom vlasnika konzultantskih firmi s kojima sam dugi niz godina radila. Ne vidim tu ništa sporno. To su stvari koje su normalne", istaknula je Žalac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2023 07:14