KAKVA GUNGULA

Zamjenica ministra: 'Alo, policija, ukrali su mi auto!' Sat kasnije: 'Oprostite, zaboravila sam gdje sam parkirala'

Krim policajci aktivirali su i doušničke kanale, a malo je nedostajalo da počnu i uhićenja. No, srećom, uslijedio je obrat
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Ukrali su mi auto, molim vas, probajte nešto učiniti, unutra su mi osobne stvari - vapio je ženski glas ove nedjelje iz slušalice dežurnog službenika Policijske uprave zagrebačke.

Prijava je iz rutinske kolotečine iskočila kad se ispostavilo da je s druge strane zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković-Kunšt. Iako u nevjerici i očaju, visokopozicionirana je državna službenica precizno opisala kako je 12 godina star Mercedes A klase ostavila na parkiralištu blizu svog doma, a kad se vratila, njega više nije bilo. Uspaničila se i nazvala policiju.

Poslije se pokazalo da to i nije bila najbolja ideja. Policajci su nakon njezine prijave započeli ozbiljnu potragu. Opis njemačke limuzine žurno je poslan svim postajama i ophodnjama na terenu. U nepuna dva sata pregledane su i podzemne garaže koje lopovi vole koristiti za “mirovanje” ukradenih vozila.

Krim policajci aktivirali su i doušničke kanale, a malo je nedostajalo da počnu i uhićenja. No, srećom, uslijedio je obrat. Zamjenica ministra ponovno je nazvala policiju. Obavijestila ih je kako se sjetila da je auto parkirala na drugom mjestu. Uljudno se ispričala i rekla da zbog silnih obveza jednostavno ne zna “gdje joj je glava”.

- Ma cijela je gungula trajala svega 45 minuta. Vozila sam djecu na sportske aktivnosti i zaboravila sam da sam auto parkirala dvije ulice dalje. Jako mi je bilo neugodno kad sam shvatila da sam podigla lažnu uzbunu - rekla nam je jučer zamjenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:23