SLUČAJ ISTRAŽUJE HZZO

ZAMJENIK MINISTRA DARKA LORENCINA NA VJEČNOM BOLOVANJU? U šest mjeseci na poslu bio tek 20 dana

 Mišković/CROPIX

Daglas Koraca, novi doministar turizma i predsjednik IDS-a Grada Umaga, na svom je poslu financijskog direktora u komunalnom poduzeću 6. maj u prvih šest mjeseci ove godine proveo manje od 20 dana, a u srpnju i kolovozu tek 30-ak dana.

Koraca je rođen 1978. godine i 2004. pa sve do imenovanja zamjenikom ministra turizma radio je kao rukovoditelj financijskog i računovodstvenog sektora u 6. maju d.o.o. iz Umaga. Prošle godine poražen je na izborima za gradonačelnika Umaga i od tada je i gradski vijećnik.

Tajni dokumenti

Jutarnji list je dobio dokumente iz kojih proizlazi da Koraca u 2014. gotovo i nije bio na poslu. Prema dokumentaciji, uzeo je godišnji odmor koji je trajao od 1. do 13. siječnja. Ostatak siječnja proveo je na bolovanju, koje se oduljilo sve do 10. veljače.

Potom je, nakon kraćeg zadržavanja na poslu, uz još jedan dan godišnjeg odmora, već 20. veljače otvorio novo bolovanje koje je potrajalo gotovo četiri mjeseca.

Bolovanje je zatvorio 6. lipnja, da bi novo uzeo 26. i 27. lipnja. Srpanj i polovinu kolovoza odradio je uz šest dana godišnjeg odmora, da bi ponovo, 18. kolovoza, uzeo bolovanje, koje je potrajalo do kraja mjeseca. Vlada ga je zamjenikom ministra imenovala 18. rujna.

Koracini protivnici tvrde da je on zdrav.

“Gospodin Koraca nema namjeru komentirati medijske navode”, odgovorili su iz Ministarstva turizma.

Ozljeda ramena?

Neslužbeno objašnjenje glasi kako je Daglas Koraca vukao težu ozljedu ramena zbog koje je bio na rehabilitaciji, a kasnije su mu liječnici preporučili strogo mirovanje. Sada se čeka nalaz HZZO-a čiji inspektori trebaju provjeriti tko je u pravu u ovoj priči. Otkako je ministar postao Darko Lorencin, većinu vodećih mjesta u Ministarstvu turizma preuzeli su dužnosnici IDS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 10:31