'SVE JE MOGUĆE'

Zamjenik ravnatelja policije: Nije isključena mogućnost da je Antonia prodana u roblje

'Na temelju Paravinjinih iskaza pretražuje se svaki dio trase kojom se kretao', rekao je Brkić
 Facebook

Zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić osobno je u BiH ispitao Dragana Paravinju i izjavio za HTV kako niti jedan njegov iskaz nije uzet zdravo za gotovo.

- Policija ne isključuje niti jednu mogućnost, pa ni onu da je Antonia prodana u bijelo roblje - rekao je Brkić i dodao kako se na temelju Paravinjinih iskaza pretražuje svaki dio trase za koju je spomenuo kako se njome kretao, a posebno onaj dio na kojemu je navodno ostavio njeno tijelo.

Naglasio je kako se uvijek uzima u obzir više mogućnosti, posebno kod ovako osjetljivih i kompliciranih slučajeva. Potom se osvrnuo i na samog Paravinju, kojeg je doživio kao osobu koja mijenja raspoloženja.

- Riječ je o osobi bez emocija, devijantnog ponašanja. On skače od bešćutnog ponašanja, do bijesa te kajanja i plača . Njegov psihoprofil nije izrađen pa ne mogu dublje analizirati. Samo se nadam kako će biti izručen Hrvatskoj pa da se izradi profil - kazao je zamjenik ministra policije.

Također, dodao je, ako Paravinja bude izručen moći se policiji pokazati točnu lokaciju za koju tvrdi da je na njoj ostavio tijelo nestale djevojke. Na kraju je Brkić odbacio i sve optužbe o tome kako se policija nedovoljno bavi nestalim osobama.

- Odgovorno tvrdim da policija poduzima sve intenzivne mjere da pronađe sve nestale osobe u RH do kada postoje indicije i smjerovi potrage. Ako se dođe do indicija da je riječ o zločinu ili suicidu, može se reći da je gotov slučaj, no onda se kriminalističko istraživanje nastavlja dalje iza zavjese, tihim radom, dok se osoba ne pronađe - otkrio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:13