IN MEMORIAM

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Branimir Ložnjak preminuo od covida-19. Imao je 43 godine

Kod njega se razvio teži oblik bolesti te je hospitaliziran, bio je na respiratoru, ali je na kraju izgubio bitku za život
Branimir Ložnjak
 Privatni Album

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u ponedjeljak je u dobi od 43 godine preminuo Branimir Ložnjak, zamjenik ravnateljice USKOK-a. Ložnjak je preminuo od posljedica covida-19.

Nakon što se zarazio koronavirusom, kod njega se razvio teži oblik bolesti te je hospitaliziran, bio je na respiratoru, ali je na kraju izgubio bitku za život. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje malodobne djece.

Branimir Ložnjak rođen je 24. srpnja 1977. u Zagrebu, gdje je 2002. diplomirao na Pravnom fakultetu. Od 2003. radio je u Državnom odvjetništvu, najprije kao vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom. Nekoliko mjeseci 2006. radio je kao savjetnik na Visokom prekršajnom sudu RH, a u rujnu 2006. počeo je raditi kao savjetnik u USKOK-u.

Zamjenikom općinskog državnog odvjetnika u Samoboru imenovan je koncem 2010., a od siječnja 2015. radio je kao zamjenik ravnateljice USKOK-a.

Tijekom rada u USKOK-u Branimir Ložnjak je radio na velikom broju složenih predmeta korupcije i organiziranog kriminaliteta, posebno vezanih uz zlouporabe opojnih droga. Još je kao savjetnik bio uključen u rad na više složenih predmeta, između ostalih, na predmetu teškog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, kao i na predmetima Indeks i Pet zvjezdica.

Kao zamjenik ravnateljice vodio je istragu u predmetu protiv Ivice Đole i suokrivljenih za višemilijunske prijevare s nekretninama u Zagrebu. "Njegova" je bila i optužnica protiv načelnika općine Labor, radio je i na predmetu vezanom uz duhansku mafiju "teškom" 36,5 milijuna kuna, podigao je optužnicu protiv 52 okrivljenih za lažiralnje prometnih nesreća, a zastupao je optužbu i u predmetu protiv visokorangiranih policijskih službenika predvođenih Goranom Baturom, zbog trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 03:55