ODRŽIVOST U GASTRONOMIJI

Zapanjujući su podaci koliko hrane godišnje bacamo u Hrvatskoj: Evo kako u vlastitom domu možemo mijenjati stvari

Od danas i sami možemo mijenjati statistike nabolje, ovo su načini kako
 Filip Popović
Od danas i sami možemo mijenjati statistike nabolje, ovo su načini kako

Zapanjujući su podaci koliko hrane godišnje bacamo. Procjene su da u Hrvatskoj po glavi stanovnika godišnje bacimo čak 70 kilograma. Panel Održivost u gastronomiji u organizaciji hrvatskog Cateringa Lisak dao je uvid u jedan novi, drugačiji način razmišljanja i poslovanja naročito kad je gastronomija u pitanju.

Problem bacanja hrane upravo je u vrijeme blagdana koji nas očekuju i najizraženiji. Cijena količine otpada od hrane iznosi zapanjujućih 140 milijardi eura, a istovremeno 790 milijuna ljudi diljem svijeta nema dovoljno hrane. Predstavljamo i neke od primjera kako u vlastitom domu možemo mijenjati stvari.

„Odlučili smo jasnim porukama potaknuti sve nas na razmišljanje o problemu bacanja hrane. Upravo sada kad nas očekuje vrijeme slavlja i povećane potrošnje hrane. Nako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 14:08