pobuna

Zaposlenici Centra za socijalnu skrb odbili testiranje: ‘Bit ćemo ispred zgrade do kraja radnog vremena!‘

‘To je naša privatna stvar koju od nas poslodavac ne smije ni tražiti‘, ističe jedna djelatnica
 Ivana Buljan

Obveza digitalne Covid potvrde osim u zdravstvu od danas je u primjeni i u sustavu socijale, a Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj skrbi, jutros je izjavila kako je u samo u dvije ustanove socijalne skrbi jutros bilo problema. U Centru za socijalnu skrb Split i u Ozlju, piše Slobodna Dalmacija.

- Prema informacijama s terena testiranje je odbilo desetak osoba iz Splita i nekolicina iz Ozlja, u drugim ustanovama svi koji nisu imali potvrdu pristupili su testiranju - kazala je Dimić.

- U ovom trenutku testiranje je besplatno, ali neće uvijek biti besplatno nego ćemo ga mi morati plaćati. Koliko to ima smisla? Nije u redu da mi sami plaćamo nešto što poslodavac od nas traži, a to je uostalom naša privatna stvar koju od nas poslodavac ne smije ni tražiti. Nama poslodavac ne smije ograničavati ulazak na radno mjesto - kazala nam je jedna djelatnica splitskog Centra (podaci poznati redakciji) uz napomenu da oni žele raditi i da će biti ispred zgrade do kraja radnog vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:58