PRIGOVARALA IM ZBOG MASKI

Zaposlenici Hitne obrušili se na ravnateljicu: ‘Poštovana licemjerko, sram i stid neka Vas bude‘

U videu su djelatnici objavili niz fotografija na kojima se šefica Hitne ne pridržava epidemioloških mjera

Maja Grba Bujević 

 Facebook

Zaposlenici Hitne pomoći na Facebook stranici 'HITNA uživo 194', koja ima za cilj informirati javnost o problemima kroz koje prolaze, obrušili su se na ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Maju Grba-Bujević, inače HDZ-ovu saborsku zastupnicu, prozvali su licemjerkom jer im je poslala dopis u kojem im je prigovarala zbog kršenja mjera u božićnom video uratku u kojem djelatnici Hitne ne nose maske.

U opisu videa navodi se kako je prikazan samo dio medicinskog osoblja koji po tko zna koji Badnjak i/ili Božić nisu proveli s obiteljima već u službi pružajući zdravstveni skrb svima kojima je potrebno.

'Ovo je samo dio kolega koji vole svoj posao i rade ga još uvijek puni entuzijazma. Ovo je samo dio kolega koji NEMAJU BENEFICIRANI RADNI STAŽ. Ovo je samo dio kolega koji su se sjetili, ili uopće od posla stigli poslati fotografiju s radnog mjesta. Ovo je samo dio, ili bolje da kažem kap u moru djelatnika u zdravstvu koji su, i koji će još nebrojeno blagdana provesti sa svojom drugom obitelji tj. radnim kolegama. Možda zvuči pretenciozno tražiti beneficije, međutim u našim rukama su vaši, a i naši životi. Mi smo ti koji na zemlji pokušavamo ljude održati živima i zdravima. Mislim da je red da Vlada Republike Hrvatske, Vili Beroš, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Andrej Plenković, Maja Grba Bujević, Sabor RH i ostali progledaju i daju nam napokon i beneficije i skraćeni radni vijek', napisali su na stranici 'HITNA uživo 194'.

Ravnateljica Grba-Bujević na prozivke je odgovorila dopisom zaposlenicima u kojem ih kritizira zbog nenošenja maski i neodržavanja distance.

'Unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti širenje covida-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike 'ponio' blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana, no bez nošenju maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni', stoji u dopisu ravnateljice.

'Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturječne su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh medu europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije covida-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme s obzirom na okolnosti. moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju', napisala je Grba-Bujević i ubrzo dobila odgovor u formi novog videa na Facebooku.

U njemu su djelatnici objavili niz fotografija na kojima se šefica Hitne ne pridržava epidemioloških mjera te su joj poručili: 'U kulturnom svijetu to se zove licemjerje.'

'Primijetili ste da je u ime HZHM poslala 'PRIMJEDBU' zavodima u RH. To je domet HZHM kao takvog, poslati primjedbu. Međutim ravnateljica Maja Grba je imala 12 godina za urediti HEMS - NIJE GA UREDILA NI BLIZU. Imala je 12 godina da uredi T2 timove - NIJE IH UREDILA NI BLIZU. Imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu - NIJE JE UVELA', navode u odgovoru Maji Grba-Bujević, pa nastavljaju:

'To se zove licemjerje. Od kada je saborska zastupnica imala je priliku govoriti o statusu hitnjaka i boriti se za bolji status i uvjete - NIJE TO UČINILA. Na kraju proziva djelatnike koji su ili cijepljeni ili testirani za kratko druženje radi fotografije. Sram i stid neka Vas bude, Majo.'

'Dakle poštovana licemjerko, koja ste ujedno ravnateljica HZHM i saborska zastupnica Maja Grba-Bujević, pozdravlja vas admin', stoji u opisu videa, nakon kojeg su objavili još jednu opasku:

'Drage kolegice i kolege, vidite da je domet HZHM pisanje nekakvih nonsens primjedbi, nema Maja Grba ni HZHM mogućnost da vas kazni na ikakav način. HZHM je hrpa uhljeba i uguza koji primaju dobru plaću za, iskreno rečeno, nerad. Oni su samo savjetodavno tijelo, to im je najveća moć koju imaju. Sama ravnateljica krši mjere, a nas/vas proziva za fotografije. MGB je obična licemjerna osoba, ujedno i mediokritet.'

'Ovim putem vas pozivam da na doček Nove godine i na samu Novu godinu pošaljete fotografije iz svojih ispostava. Prošlo je vrijeme komunizma u kojem su MGB i slični vršili diktaturu i branili stvari', zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:03