DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Zapovijed je da se štiti granica u skladu sa zakonom, ali morate znati da je to težak posao...‘

‘Uvijek se istraži sve što se prijavi, i anonimno i s potpisom. U ovih 22 slučajeva postupka koja su provedena, DORH je odbacio 13 jer nije bilo dovoljno dokaza‘
Premlaćivanje migranata, Davor Božinović
 Lighthouse Reports, Cropix

Davor Božinović, predsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova komentirao je slučaj suspendiranih interventnih policajaca koji su snimnjeni kako udaraju i protjeruju migrante na području Cetingrada.

- Zapovijed je da se štiti granica u skladu sa zakonom. Postoje institucije koje rade na tome, sve će se znati u zakonskim rokovima. Čim dobijem izvješće od ministarstva policije, ja ću ga uputiti premijeru - kazao je Božinović i dodao kako policijski službenici, pogotovo oni na granici, imaju jedan od najtežih poslova.

- Sprečavaju ilegalne ulaske na teren Hrvatske i EU i rade to u skladu sa zakonom. Protiv osam ih se vodi od ranije disciplinski slučajevi, u svakom trenutku kad se napravi propust, ne samo na granici, postoje službe i unutarnja kontrola koja provodi izvide i donose radnje koje uključuju i sankcije.

Uvijek se istraži sve što se prijavi, i anonimno i s potpisom. U ovih 22 slučajeva postupka koja su provedena, DORH je odbacio 13 jer nije bilo dovoljno dokaza. Reakcija je bila promptna, izvidi u ovom trenutku traju i to je sve što mogu reći - istaknuo je Božinović.

Božinović je komentirao i biznis s kokainom.

- Policijski službenici su iznimno aktivni kad je u pitanju borba protiv krijumčarenja, a tržište kokaina je nešto što se prilično širi. 2020.je zaplijenjeno 60 kg kokaina u 347 pojedinačnih zapljena, a u prvih 8 mjeseci ove godine je zaplijenjeno više od 667 kg kokaina u 289 pojedinačnih zapljena. Naši napori su pojačani, ali i rezultati su bolji.

Komentirao je i rejting HDZ-a po novim anketama.

- Nikad se nije dogodilo da stranka koja je petu godinu na vlasti ima toliku podršku. To je odraz našeg rada, ali prije svega Plenkovićeve vlade koja u okolnostima koje nisu lagane racionalno i požrtvovno radi na problemima s kojima smo suočeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:48